dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Wierstra brengt onmisbare goederen naar Thailand

Wietse en Truus Wierstra wonen al tijden op Andijk. Hun huis aan de Horn is recent verkocht en tijdelijk verblijven zij elders in Andijk. Het wachten is op de oplevering van de nieuwe woning aan de Krokus. “We hebben het zo fijn hier op het dorp, we willen nooit meer weg,” aldus het echtpaar Wierstra.

Relatie met Jan Sluys
Wietse Wierstra was jaren lang in dienst bij Jan Sluys op het bloembollenbedrijf. Er was een goede klik tussen de beide mannen. Toen Jan het bedrijf verkocht is het contact altijd goed gebleven. “Jan leerde zijn Thaise vriendin kennen hier in Nederland en besloot met haar mee naar Thailand te gaan. Er zit een grote afstand tussen ons, maar gelukkig hebben we via internet en de telefoon nog steeds contact met elkaar.”

Jan terug naar Nederland
Vorig jaar februari was Jan terug in Nederland. Hij wilde wat familie en vrienden bezoeken en nam zijn intrek in een Bed en Breakfast. Hij liet weten graag de fiets van Wietse te willen lenen om bezoekjes af te leggen. “We lieten Jan weten dat hij niet alleen de fiets, maar ook de auto mocht gebruiken en dat we hoopten dat hij bij ons zou komen logeren gedurende zijn verblijf in Nederland. Daar maakte hij graag gebruik van, het was een fijne tijd samen,” aldus het echtpaar Wierstra.

Op bezoek in Thailand
Na de logeerpartij gaf Jan aan dat de Wierstra’s dan ook eens moesten komen kijken bij hem in Thailand. Ze waren van harte welkom. Daarop werden de stoute schoenen aangetrokken en de reis voorbereid. ”Nu is het bijna zo ver en vertrekken we voor twee weken naar het mooie, warme en onbekende Thailand om onze vriend te bezoeken. Zijn werk te mogen aanschouwen en spullen te brengen.”

Koffers vol bijzonders
Jan heeft een lijstje met artikelen naar Wietse en Truus gestuurd met het verzoek of zij dat voor hem mee willen nemen. “Het wordt een extra koffer meenemen: drop, kaas en kwaktaartmix stonden op de lijst. Maar ook klompen en laarzen met een stalen neus. En heel bijzonder: een bijbel in het Thais en een kinderbijbel helemaal in het Thais. Dat is hier makkelijker te verkrijgen dan daar.”

Thailand en het evangelie
In Thailand zullen de Wierstra’s bij Jan thuis verblijven en zal hij hen het land laten zien. Vooral ook zijn werk staat daarbij centraal. Jan helpt de kerk aldaar bij het maken van evangelie uitlegboekjes, kinderverhalen vertellen. Verder gaat hij langs scholen en gevangenissen. Het evangelie heeft zijn leven en levensstijl verandert. “Wij krijgen de kans dat van dichtbij mee te mogen maken en zien er ontzettend naar uit. Het zal een belevenis zijn die we in ons hart kunnen sluiten,” aldus Truus en Wietse.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen