woensdag 26 juni 2024
spot_img

Wij zoeken vrijwilligers voor het nieuwe dorpshart

Vorige zomer konden Andijkers en andere partijen meedenken en –praten over de inrichting van het nieuwe dorpshart tijdens een ontwerpfestival. Op basis van alle inbreng is er een gebiedsvisie (schets) opgesteld. Inmiddels is er een stuurgroep, die de plannen in grote lijnen uitwerkt. Nu zoeken we mensen die aan de slag willen gaan op het sociale vlak, zoals leefbaarheid, zorg en sociaal welzijn. Om deze plannen te doen slagen hebben we de inbreng nodig van de inwoners van Andijk en andere partijen. Hiervoor richtten we twee werkgroepen op, waarvoor u zich kunt opgeven:

Voor de werkgroep Tuin zoeken we vrijwilligers zoals tuin- en dierenliefhebbers.

Voor de werkgroep Algemene ruimtes zoeken we:
– mensen die affiniteit hebben met de zorg
– mantelzorgers
– welzijnswerkers
– vrijwilligers van bestaande verenigingen, dorpshuis, dorpsraad
– middenstanders

Hoe geeft u zich op?
Stuur een mail met uw naam en contactgegevens naar Irene van den Bos van woningstichting Het Grootslag via ivandenbos@wst-hetgrootslag.nl of bel naar 0228 587 509. U kunt dit nummer ook bellen wanneer u meer informatie wilt.

Planning aanpak
In 2020 worden op de plek van de huidige drie woonblokken aan Sorghvlietlaan (2 t/m 48) 32 zorgwoningen opgeleverd voor mensen met een zware zorgvraag. Daarna (2021) maakt het verzorgingshuis Sorghvliet plaats voor seniorenwoningen waar ouderen zelfstandig kunnen wonen. In het hart van het terrein komt een gebouw met daarin gezamenlijke ruimtes. De gebouwen worden met elkaar verbonden door een nieuw te realiseren gemeenschappelijke tuin. Hoe deze voorzieningen eruit komen te zien, bepalen niet wij, maar u! Wij verwelkomen u graag in een van de werkgroepen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen