dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Wijkagent Huub Essen: “Meld verdachte situaties direct aan de politie!”

Wijkagent van politie, Huub Essen, heeft vorige week een tekstwagen geplaatst langs de Dijkgraaf Grootweg om aandacht te vragen voor verdachte situaties nu is gebleken dat het aantal woninginbraken in Andijk is gestegen. In de afgelopen twee, drie weken zijn er 9 inbraken geweest, op Andijk West en op Andijk Oost, in de polder en inbraken op of nabij de Kleingouw. De politie vraagt inwoners verdachte situaties direct te melden bij de politie via 112.

Gezamenlijke aanpak
De gemeente Medemblik, politie en de dorpsraad pakken dit gezamenlijk aan. Zo vraagt de gemeente en de dorpsraad aan inwoners meer aandacht te besteden aan inbraakpreventie, zoals goede hang- en sluitwerk maar ook goede verlichting rondom het huis. “Ook als mensen een avondje, een weekendje of langer weggaan is het zaak dat de woning een bewoonde indruk maakt door een lampje te laten branden, voorzien van een tijdschakelaar en tegenwoordig heb je apps die dit kunnen regelen. Je moet dan wel over een speciale lamp beschikken. En zo zijn er nog meer tips om de kans op inbraak te verkleinen. Maak het inbrekers niet te makkelijk om in te breken!”, aldus een woordvoerder.

De gemeente geeft o.a. voorlichting over het voorkomen van woninginbraken. Wil je informatie toegestuurd krijgen mail dan naar de dorpsraad Andijk die dit coördineert. Zet in het onderwerp: INFO IBP en in de mail je naam en adres.

Informatieavond
Door de gemeente wordt in samenwerking met de dorpsraad en de politie ook gekeken of er behoefte bestaat aan een thematische informatieavond waarbij woninginbraken en inbraakpreventie centraal staan. Wil je aan zo’n avond deelnemen stuur dan een mail naar de Dorpsraad Andijk met jouw contactgegevens. Als er voldoende belangstelling is dan krijg je bericht waar en wanneer deze informatieavond gehouden wordt.

Buurtpreventie-app
”Meer dan 400 Andijkers maken deel uit van de buurtpreventiegroep die de dorpsraad in 2013 heeft opgezet: Nextdoor Andijk. Maar we kunnen ook omliggende plaatsen informeren waardoor we een bereik krijgen van ettelijke duizenden deelnemers. Ook via dit middel kun je anderen op een verdachte situatie wijzen nadat je de politie hebt gebeld. Dat maakt de pakkans een stuk groter! Ook zijn er in Andijk kleine Whats-app-groepen die alleen in een bepaalde straat of deel van een wijk werkzaam zijn.

Deelnemers aan de buurtpreventiegroep Nextdoor Andijk worden op de hoogte gehouden van de gebeurtenissen in het dorp en kunnen eigen waarnemingen makkelijk met anderen delen. “Dat kan via je mobiel maar ook voor je tablet, laptop of pc.”

Deelnemen aan buurtpreventiegroep Andijk Nextdoor?
Mail naar dorpsraadandijk@gmail.com en zet je naam, adres en telefoonnummer van je mobiel in de mail!

Contact wijkagent en dorpsraad
Wil je de wijkagent spreken over een bepaald onderwerp waar geen spoed bij is, bel dan met de centrale van de politie via 0900 88 44
Wil je nadere informatie neem dan contact op met dorpsraad door te mailen of te bellen naar 0228 75 18 98 (alleen op werkdagen van 13:00 tot 18:00 uur).

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen