maandag 24 juni 2024
spot_img

Willemjan Keijzer gaat fabrieksteam Zanardi runnen

Willemjan Keijzer gaat het fabrieksteam van kartmerk Zanardi runnen. De voormalig Europees kampioen kwam in Italië tot overeenstemming met CRG srl, het moederbedrijf van Zanardi. Dat maakte de 36-jarige inwoner van Andijk donderdag bekend.

Nieuwe uitdaging
De overeenkomst met de Italianen betekent een nieuwe avontuur voor Keijzer, die uiteraard verguld is met deze stap. “Het is een nieuwe uitdaging, maar het is ook bekend terrein”, zegt hij. “Ik heb van 2005 tot en met 2014 met mijn eigen team met Zanardi gereden. Daarna heb ik van 2015 tot en met 2017 met CRG gewerkt. En nu dus met het fabrieksteam van Zanardi voor CRG. Deze stap voelt als waardering voor wat ik de afgelopen jaren met mijn rijders heb gepresteerd. Ook ben ik altijd trouw geweest aan CRG/Zanardi. Dat vond Giancarlo Tinini, de directeur van CRG, ook waardevol. Dit is voor mij een mooie kans: teambaas van het Zanardi-fabrieksteam in dienst van de CRG Tinini Group.”

Leiding geven
Toen die kans zich aandiende, maakte Keijzer de goede overweging of hij moest doorgaan met wat hij deed – zijn eigen team runnen – of leidinggeven aan een fabrieksteam van naam en faam. Het werd dus het laatste. Moeilijk was die keuze niet, bekent hij. “Deze stap geeft meer mogelijkheden, we zitten dichtbij het vuur, we kunnen meedenken. Ook heb ik inspraak in de ontwikkeling van het chassis.” Zo kan hij sneller schakelen. “Met het testen en het racen kunnen we ideeën doorontwikkelen in de fabriek. Ik kan eigen beslissingen nemen, al is er natuurlijk veel overleg met de fabriek”.

Nederlands talent
De rijders-line-up stelt hij zoveel mogelijk zelf samen. Zo rijden het komende seizoen de Nederlanders Glenn van Berlo, Kas Haverkort, Bart Ploeg en Dylan Davies voor Zanardi. “Het is mooi is om met Nederlands talent te werken. Ik kan rijders veel bieden. Het blijft kleinschalig, met ongeveer zes rijders, met twee man in de begeleiding en een monteur op elke rijder.

Klinkende resultaten
Met de rijders die al vastliggen voor komend seizoen verwacht de Noord-Hollander klinkende resultaten te kunnen boeken in het EK, het WK, het WSK, de DKM en de ADAC. “De Zanardi is een mooi product gezien de eerdere successen, en het is exclusief. Omdat ik nu het fabrieksteam run zal ik veel in Italië zijn, vooral in het begin van het seizoen. En omdat Zanardi onderdeel is van CRG, gebruik ik hun werkplaats. Daarna, als het EK begint en we richting het Duits kampioenschap gaan, bivakkeren we weer in Nederland.”

Ervaren technici
President-directeur van de CRG Tinini Group Giancarlo Tinini kijkt vol verwachting uit naar de samenwerking met Keijzer. “Ons doel was een team te organiseren dat in staat is om namens het merk Zanardi onmiddellijk concurrerend te zijn”, aldus Tinini. “De samenwerking met Willemjan Keijzer stelt ons in staat een team samen te stellen van internationaal ervaren technici die al bekend zijn met de werkwijze van ons bedrijf. Ook is er continuïteit op het vlak van de rijders, bijvoorbeeld met Van Berlo, Haverkort en Davies, die al eerder met ons materiaal reden en ons in staat stellen om zonder onzekerheden toe te kunnen werken naar het nieuwe seizoen. Bovendien zal de overeenkomst met Keijzer een grote impuls geven aan het merk Zanardi in heel Noord-Europa – een belangrijke markt voor ons – waar hij altijd zeer actief is geweest in nationale kampioenschappen. We zijn erg blij met de belangstelling die wordt gegenereerd voor de Zanardi-lijn en we hopen de winnende traditie van dit merk voort te zetten.”
Voor meer informatie zie: zanardiracing.com.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen