dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Wim en Johanna Gutter 65 jaar getrouwd

Op 29 oktober 2023 is het zover: het echtpaar Gutter is dan 65 jaar getrouwd. Briljant! Dat is de titel die bij dit jubileum hoort.
En dat is nog niet alles, want het echtpaar is deze maand allebei ook nog eens een jaartje ouder geworden. Wim tikt de 88 aan en Johanna is met één jaar en een dag in de achtervolging met haar 87 jaar.

Oktober is dus een heuse feestmaand voor het paar, en zij zullen met (klein-) kinderen, aanhang en wat andere familie beslist stilstaan bij deze heugelijke feiten.

Sinds de MULO
Het stel ontmoette elkaar op de MULO in Enkhuizen, terwijl ze allebei geboren en getogen Andijkers waren. In het derde leerjaar werden ze een koppel en in 1958 volgde er een grootse, traditionele bruiloft. Tot dan had Johanna als administratief medewerkster gewerkt, maar er kwamen vier kinderen en zij verleende hand- en spandiensten in de kapperszaak van Wim, die het echtpaar ondertussen aan huis had. Het was altijd een drukte van jewelste met een ruime aanloop van klanten en diverse kapsters in de zaak, maar het was vooral gezellig.

Invulling
Het echtpaar houdt van bedrijvigheid en krijgt ook vandaag de dag nog veel aanloop. Daarnaast vermaken ze zich ieder afzonderlijk met diverse hobby’s: zo houdt Johanna van bakken en maakt ze fotoboeken over hun levensloop. Dit doet ze o.a. door het digitaliseren van oude foto’s en deze te voorzien van een passende tekst. Ook heeft Johanna een boek geschreven over diverse onderwerpen uit haar leven. Ditzelfde geldt voor Wim, hoewel zijn boeken over de 2e W.O. gaan. Er ligt veel materiaal van hem in het Oorlogsmuseum van Medemblik en hij wordt veelvuldig gevraagd om te komen spreken op scholen over dit onderwerp. Thuis, in zijn luie stoel maakt Wim graag een kruiswoordpuzzel.

Een briljanten huwelijk dus voor Wim en Johanna. Het geheime recept hiervoor? Vertrouwen. En gewoon voort blijven doen. Het echtpaar ziet het als een zegen dat ze dit mogen beleven en zijn daar heel dankbaar voor.
PB

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen