donderdag 18 april 2024
spot_img

Winkelcentrum Streekhof einde fase 4 in zicht

Naast het uitgebreide winkelgebied is er een groot parkeerterrein aangelegd met ruim 137 parkeerplaatsen. Om de doorstroming te bevorderen, is aan de noordzijde een uitvoegstrook aangelegd.
Het winkelcentrum Westzijde is daarmee goed bereikbaar geworden. De nieuwe ingang is deze week geopend. Vanaf dit moment is de ingang van Aldi hier ook op aangesloten.

Uitbreiding
Boven het winkelgebied zijn 24 appartementen gebouwd, die zijn maart jl. opgeleverd en het merendeel daarvan is al bewoond. Via Deen Vastgoedbeheer Hoorn, die eigenaar is van fase 4, werd bekend dat in dat nieuwe gedeelte vanaf half mei 2021 Zalm schoenen gevestigd zal zijn. Daarnaast is zeker dat Takko Fashion en een knipsalon daar ook zullen komen, terwijl Deen vastgoed met twee winkelbedrijven in vergevorderde onderhandelingen is. Indien er belangstelling bestaat voor één van de nieuwe winkelpanden kan met Deen Vastgoed contact worden opgenomen. Deze informatie werd verkregen van Garm Besseling, de centrummanager. In die functie heeft Garm te maken met de vereniging van eigenaren (VVE) en sinds kort ook met de overkoepelende belangenvereniging.

Streekhof 35 jaar
In het kader van dit jubileum waren er een aantal activiteiten gepland. In samenspraak met Vereniging Oud Stede Broec is de gehele historie van het winkelcentrum in beeld gebracht. Volgens Garm is de organisatie hiervan en nog meer evenementen naar 2022 verplaatst, dit alles vanwege corona.

Trots
Heel mooi is het, dat het half verbrande Chinees restaurant weer wordt opgebouwd. Binnenkort komt Broodhuys Hoogkarspel in het pand van bakkerij Stevers. Daarmee zijn alle winkels weer bezet. Garm vindt het best heel bijzonder dat dan alle panden weer vol zitten. Hij vertelt verder: “Dit mag best uniek in Nederland worden genoemd.” Fase 4 zal weer nieuwe mogelijkheden geven.

Piet Reus

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen