woensdag 24 april 2024
spot_img

Winnaar Lente-actie bekend

Vrijdag maakt ‘Eten & Winkelen in Andijk’ de winnaar van de Lente actie bekend. Het was Carolien Waardenburg- Wierstra die met de rijk gevulde lentemand naar huis ging. In de mand zaten leuke en lekkere producten van de lokale winkels en restaurants. De winactie komt voor uit de centrumagenda met ideeën die het winkelgebied en de horeca in Andijk toekomstbestendig maken.

De afgelopen weken kon er via de Facebookpagina van ‘Eten & Winkelen in Andijk’ meegedongen worden naar de mand. Dit zorgde voor honderden reacties. Jeroen Vroegop van DA Drogisterij Vroegop: “De Lente actie is een samenwerking tussen de winkeliers en horecaondernemers. Het is leuk om op deze manier samen een actie op te zetten en iemand met een prachtige prijs blij te maken. Wij willen Carolien Waardenburg van harte feliciteren met haar prijs!”

Bloemen
Aankomend seizoen komt er een mooi vervolg op de zomerpilot met de plantenbakken in de lantaarnpalen voor winkelcentrum Beldershof. Vroegop: “We zijn er trots op dat nu ook de jachthaven en andere horecaondernemers in de bloemetjes worden gezet. Dit geeft niet alleen een fleurig straatbeeld, maar zorgt ook voor verbinding.”

Centrumagenda
Zowel de winactie als de bloembakken komen voort uit brainstormsessies waarin winkeliers en horecaondernemers samen nadachten over hoe in Andijk de onderlinge samenwerking en de aantrekkingskracht kunnen worden vergroot. Jeroen Vroegop: “De ideeën uit de sessies zijn verwerkt tot een centrumagenda. Hier gaan we de aankomende jaren mee aan de slag.”

Koop lokaal
Daarnaast willen de ondernemers het Koop Lokaal merk ‘Eten & Winkelen in Andijk’ versterken. Vroegop: “Mensen beseffen het vaak niet, maar hoe jammer zou het zijn als je niet meer op het eigen dorp je boodschappen kunt doen? En niet meer een praatje kunt maken bij de bakker of de slager? Door bewust lokaal je inkopen te doen, zorg je er als consument voor dat het winkelcentrum en de horeca levendig blijven.”

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen