vrijdag 21 juni 2024
spot_img

Winterwandelen in het Streekbos met IVN

Na weken van pepernoten, kerstkransjes, oliebollen en appelflappen is januari hét ideale moment voor goede voornemens. Meer bewegen, meer naar buiten, in het groen – niks is zo lekker én gezond als een stevige winterse wandeling! Banjerend door de frisse, koude lucht adem je de gezondheid bij wijze van spreken zó naar binnen, en vliegen de calorieën van de feestdagen er met tientallen tegelijk vanaf. Het is bewezen dat 2 uur per week doorbrengen in de natuur gezond is. Mensen die dit doen voelen zich creatiever, fitter en vrolijker en geven hun leven een hoger cijfer. Juist in de donkere wintermaanden is het belangrijk om naar buiten te blijven gaan. Terwijl veel mensen dit niet doen. In Schotland wordt 2 uur natuur per week zelfs al voorgeschreven door artsen.

Voor wie het nieuwe jaar gezond wil beginnen organiseert IVN West-Friesland op zondag 5 januari een stevige wandeling door het Streekbos. Onder begeleiding van IVN gids Astrid Bijster voert de tocht langs bomen, plassen en rietkragen, met hier en daar onderweg aandacht wat er zoal groeit en bloeit.

Zin om mee te lopen? Iedereen is van harte welkom! De wandeling begint om 14.00 uur bij het Streekbos Paviljoen en kost 2 euro per persoon. Wie weet tot ziens!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen