woensdag 24 april 2024
spot_img

Woensdag 29 januari: Praat mee over de Toekomst van Andijk

Volgende week woensdag 29 januari wordt in het Dorpshuis Centrum de openbare bijeenkomst gehouden door de Dorpsraad Andijk over de toekomstvisie van Andijk. Deze avond begint om 20.00 uur. De dorpsraad is door de gemeente Medemblik gevraagd een toekomstvisie te ontwikkelen voor de komende 10 jaar. Belangrijk is dat de dorpsraad daarvoor de inbreng krijgt van u en jou, de inwoners van Andijk. Het gaat immers om het dorp waar wij wonen!

Wat willen wij als Andijkers?
De dorpsraad gaat o.a. door enquêtes en open bijeenkomsten vastleggen hoe de Andijkers de toekomst zien. De resultaten worden vastgelegd in een leefbaarheidsplan, de zogenoemde Kernvisie. Deze Kernvisie wordt aan het eind van het traject eerst aan de inwoners gepresenteerd, en daarna aangeboden aan de gemeente.

Waar gaat het over?
Het gaat vooral om de leefbaarheid in het dorp. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld voldoende voorzieningen, veiligheid, milieu, openbare ruimte, verkeer, woningbouw, specifieke kenmerken van Andijk, sociale kenmerken, enzovoorts, enzovoorts.
Wie zijn de Andijkers in de stuurgroep van de Kernvisie Andijk?

Momenteel wordt de stuurgroep gevormd door Monique Burger, Corina Sas, Gerard Schuitemaker, Ruud Wester, Kelly Groot, Marja Verhoef, William Dix en de voorzitter van de Dorpsraad Andijk, Gerrit van Keulen. De stuurgroep begeleidt dit hele traject wat ongeveer een jaar duurt en onderneemt allerlei acties en presentaties om aan de nodige informatie te komen. Belangrijk is dat u en jij meedoet en meepraat!

Eerste bijeenkomst:
Woensdag 29 januari starten we met de eerste bijeenkomst in het kader van de Kernvisie Andijk 2020 (KVA20). Dit wordt gehouden in Dorpshuis Centrum aan de Sportlaan 1. Aanvang 20:00 uur. De koffie staat dan klaar!

Neem een pen mee!
We gaan die eerste avond niet alleen praten maar ook wat doen! Neem daarom dan ook een pen mee, desnoods een tweede! Want je wordt aan het ‘werk’ gezet…

Meer weten?
Mail naar dorpsraadandijk@gmail.com of kijk op www.kernvisieandijk.nl of op www.facebook.com/KernVisieAndijk.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen