maandag 24 juni 2024
spot_img

Wonderlijke ‘Mixed Media’ van Damiët Kuin

Opvallend werk dat niet meteen in één categorie te plaatsen is. Heldere kleuren en stevige quotes kenmerken de kunst van Damiët Kuin. “Keuzes maken kan prettig zijn. Voor mij is het een beperking. Ik gebruik al die prachtige kunstenaarsmaterialen door elkaar. Die vrijheid maakt dat mijn kunstwerken vallen onder de term Mixed Media.”

Oorspronkelijk komt ze uit Hoogkarspel. Veel van de familie woont nog steeds in ‘de Streek’. Zodoende werd zij gevraagd om te exposeren tijdens de kunst- en tuinroute Andijk 2019. “Een mooie ervaring. Mijn kunst is niet gangbaar en dat roept leuke vragen op.”

Deelname Tuinroute
“Mijn oom en tante wonen op Andijk en hebben een schitterende grote tuin aan de Gedeputeerde Laanweg. Zij hadden dit jaar nog geen kunstenaar gevonden die de opengestelde ruimte wilde gebruiken. Toen vroegen zij mij om te exposeren. In mijn oude streek, op een prachtige locatie. Ik kwam graag. Ik vind het leuk om anderen te inspireren en te laten zien wat ik doe.”

Creatief op vele vlakken
Damiët werkt als zelfstandig schrijfster. “Ik schrijf onder meer brochures, (series) interviews en sociale jaarverslagen voor bedrijven. Daarnaast schrijf ik levensboeken voor particulieren. Leuk en gevarieerd werk, waarbij ik creatief mag zijn met taal.” In haar kunstwerken speelt taal dan ook een grote rol. “Ik gebruik vaak tekst of sterke quotes, die ik met pen, inkt of bijvoorbeeld krijt in een kunstwerk verwerk.”

Mixed Media
De kunstwerken van Damiët zijn herkenbaar en kleurrijk. Vaak gebruikt ze acrylverf én acrylinkt. Verder maakt ze veel gebruik van collagetechnieken. “ In de flow van het moment pak ik alles wat een kunstwerk nodig heeft. Zie ik mogelijkheden in een stukje washitape? Dan zet ik dat in. Bij Mixed Media mag alles. Niets moet, dus ik voel me vrij om te experimenteren.”

Vingerverf
Damiët woont met haar gezin in Purmerend. Haar kinderen knutselen graag. “Daarin geef ik ze alle ruimte. Van mij hoeven ze niet met een kwast te werken. Ik schilder zelf ook het liefst met mijn vingers. Papier met een schaar? Scheuren kan ook. Zo ontdekken ze zelf wat ze leuk vinden en welke mogelijkheden er zijn. Ook in mijn workshops probeer ik mensen altijd uit te dagen om buiten de gebaande paden te gaan. Creativiteit heeft ruimte nodig!”

www.instagram.com/Made_by_damiet

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen