dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Woningstichting Het Grootslag neemt veiligheidsmaatregelen bij sloopwoningen Sorghvlietlaan 2-48

Woningstichting Het Grootslag wil dat huurders veilig wonen. Daarom controleert zij met regelmaat haar woningbezit. Onlangs deed de corporatie extra onderzoek naar de balkons en galerijen van woningen, die voor 1975 gebouwd zijn. Tijdens dit onderzoek bleek dat de galerijvloeren van de appartementen aan de Sorghvlietlaan 2-48 gebreken hebben. Hoewel er is geen sprake is van een onveilige situatie, treft Het Grootslag maatregelen om de galerijen te verstevigen.

Tijdelijke constructie ondersteunt galerijvloer
Omdat deze woningen in 2019 gesloopt worden is gekozen voor een tijdelijke, maar veilige constructie door bouwstempels te plaatsen, die de galerijvloer ondersteunen. Deze aanpak is met de gemeente Medemblik besproken en door hen goedgekeurd. Hoewel de stempels geen fraai aanzicht bieden, zorgen zij voor voldoende veiligheid en voorkomen mogelijke problemen. De firma Koedooder uit Blokker brengt de stempels in de week van 23 oktober aan.

Extra voorzorgsmaatregelen zorgen voor meer veiligheid
Inmiddels zijn de roosters aan de onderzijde en de rubberen tegels aan de bovenzijde verwijderd. Dit zorgt ervoor dat de galerijvloer aanzienlijk minder weegt, wat de veiligheid ten goede komt.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen