maandag 26 februari 2024
spot_img

Word jij energiecoach? Doe mee aan de cursus!

Deze tijd vraagt erom dat mensen zuinig omspringen met energie. Hier kun jij een verschil in maken: als energiecoach bij Warm Medemblik. Op dinsdag 20 en donderdag 22 februari start er een cursus energiecoach.

Warm Medemblik is een vrijwilligersorganisatie die deskundig, laagdrempelig en onafhankelijk adviseert aan inwoners van de gemeente Medemblik om hun woning (koop en huur) te verduurzamen en daarmee de energierekening te verlagen (www.warmmedemblik.nl).

Wat doet een energiecoach?
Als energiecoach kom je bij mensen thuis. Je gaat hiervoor samen met een collega of alleen op pad. Je maakt eerst een afspraak en samen met de bewoner kijk je naar het energieverbruik en de besparingskansen.

Kun je iets veranderen aan het soort verlichting en de verwarming in het huis? Hoe zit het met isolatie, tocht en de elektrische apparaten? Kleine maatregelen kunnen al een grote impact hebben op de energierekening. Je geeft als energiecoach een onafhankelijk advies.

Dit kun je verwachten van de cursus
Natuurlijk schud je al die kennis niet uit je mouw. Daarom starten we op 20 en 22 februari een (gratis) wekelijkse avondcursus. Op een praktische, aanschouwelijk manier met allerlei proefjes krijg je de kneepjes van energiebesparing uitgelegd. De cursus bestaat uit acht sessies van twee uur (aanvang: 19.30 uur). En weet je wat extra energie geeft? Natuurlijk kun je het geleerde ook op je eigen woonsituatie toepassen!

De cursus heeft een Westfries karakter. Naast Warm Medemblik heb je ook Warm Opmeer, Warm Hoorn (in oprichting), Koggenland Energie Neutraal en Warm SED (in oprichting). Waar we elkaar kunnen versterken werken we samen. Op de cursus leer je ook van de ervaringen van kandidaat-energiecoaches uit andere gemeentes. Maar je adviseert altijd lokaal, in je eigen omgeving.

Geïnteresseerd?
Heb je belangstelling voor duurzaamheid en energie? Vind je het fijn om andere mensen te helpen? Dan ga je het naar je zin krijgen als energiecoach. Elke dinsdag (vanaf 20 februari) vindt de cursus plaats in het gemeentehuis van Drechterland, elke donderdag (vanaf 22 februari) in het gemeentehuis van Opmeer.

Wat past jou het best?
Om je aan te melden, stuur je een e-mail naar cursus@huisenergieneutraalmaken.nl.
Geef dan ook aan wat je voorkeurslocatie/datum is.
Twijfel niet te lang. Er zijn slechts enkele plekken beschikbaar.

Meest gelezen laatste 7 dagen