maandag 20 mei 2024
spot_img

Wordt vervolgd: ‘Voetbalplek gewenst ‘ op Andijk West

Demian (10 jaar) en Quinten (7 jaar) Timmermans zijn broers. Ze zijn beiden gek op voetballen, het liefst de hele dag. In Andijk West is het alleen erg lastig om dichtbij huis goed te kunnen voetballen. Daarop namen de jongens in het voorjaar van 2018 contact op met de gemeente Medemblik. Daarover kon u in de Andijker toen al lezen.

In mei 2018 kwam wethouder Fit naar de jongens toe. Zij gaf aan het een goed initiatief van Demian, Quinten en hun vriendje Goos te vinden en zegde toe de wens te bespreken binnen het college. “Helaas is die aanvraag een beetje onderop de stapel geraakt en komen we er nu pas aan toe,” vertelt de buitendienst van de gemeente.

Kijken op locatie
Afgelopen week zijn drie mannen van de gemeente langs geweest om samen met Demian, Quinten en hun vriendje Goos bij het terrein van de Krimper te kijken naar mogelijkheden. ”Het plein bij gymzaal ‘De Krimper’ is vaak glad door het mos dat er groeit en er ligt vaak hondenpoep. Als je valt haal je je open aan het harde asfalt en er blijven lang plassen staan,” is de klacht van de voetballertjes.
De mannen zagen op dit veld bij de Krimper wel mogelijkheden. “Maar niet direct voor de korte termijn.”

Aanpassingen kunnen best
“Een paar bomen staan sowieso te dicht op elkaar en die takken schuren. Daar zouden er dus een aantal van gekapt kunnen worden wellicht. Dat geeft ook meer licht en daardoor verdwijnt een deel van het mos vanzelf en drogen de plassen sneller. Maar dit kost tijd en voorbereiding. Er zal ook gekeken moeten worden naar de andere gebruikers van dit terrein zoals bijvoorbeeld de school/gymles. Het financiële plaatje moet ook zorgvuldig bekeken,” aldus de werklieden. “Een pannakooi zoals de jonge voetballertjes wensen is inderdaad geweldig, maar kost al snel 90 tot 100.000 euro.”

Kernvisie
“In Andijk is best veel mogelijkheid om te spelen, maar de speelterreinen zijn versnipperd over de gehele lengte van het lintdorp Andijk. Er is een kernvisie nodig waarin de politiek en de bewoners met elkaar tot haalbare plannen komen met een lange termijn visie.” Die samenwerking in een ‘kernvisie’is er nog niet, daarom is de kans dat er nu plotsklaps een 100.000 euro vrij komt voor een pannakooi op West Andijk niet zo groot. “Daarbij komen de kinderen uit de rest van de gemeente dan onmiddellijk met dezelfde vraag. Die willen we ook niet teleurstellen!” aldus de gemeente.

Wordt vervolgd
Het is jammer dat we niet onmiddellijk een pasklaar plan kunnen presenteren waar de jonge voetballertjes hun droom in vervulling gaat. Maar wel is er gesprek op gang gekomen en wordt er serieus gekeken naar mogelijkheden voor de korte termijn in de zin van extra onderhoud en wat aanpassingen van het huidige terrein en naar verbetering van de plek naast Sarto. Daarnaast komt er dus ook een groter plan, de zogenaamde ‘kernvisie’ en daarin komt deze wens -voor een prachtige speelplek voor jong en oud- zeker weer op te staan. Wordt vervolgd.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen