woensdag 24 april 2024
spot_img

Workers@ Stal Andijk

Aanstaande zaterdag 1 april wordt bij Stal Andijk een leuke maar vooral afwisselende hippische wedstrijd georganiseerd. Laila Rood, Pura Nobleza en Stal Andijk organiseren dan een ééndaagse Working Equitation wedstrijd “Workers @ Stal Andijk”.

Working Equitation betekent letterlijk “werken te paard” en stamt af van de Zuid Europese Veehoederstijl waar het werken te paard nog dagelijks en in grote getalen plaatsvindt. De veehoeders te paard in Spanje. Portugal, Frankrijk en Italië werken vaak in teams en verplaatsen gezamenlijk de kuddes van a naar b. In het veld wordt bijvoorbeeld gewerkt met een 370 cm lange stok (Garrocha) welke als hulpmiddel dient wanneer de dieren worden gescheiden van de kudde. Dit betekent dan ook dat de veehoeder te paard met één hand rijdt, in de andere heeft hij namelijk de Garrocha. Men komt diverse obstakels tegen en moet beschikken over dappere, snelle, wendbare, gehoorzame paarden. Iberische rassen lenen zich hier uitstekend voor maar er wordt binnen de wedstrijdsport met allerlei rassen gereden. Op het platteland kom je kuddes vee tegen, hekken moeten te paard geopend en gesloten worden, men moet door nauwe doorgangen en over bruggetjes. Kortom meer dan voldoende inspiratie om hier een wedstrijdsport van te maken!

Working Equitation is een relatief onbekende discipline binnen de paardensport maar ontzettend leuk om te doen! Iedereen kan meedoen aan deze tak van sport. Of je nou een bospaard of een Lichte Tour paard hebt, iedere combinatie wordt leuker en beter van WE.
Tijdens onze wedstrijd zal de nadruk liggen op de samenwerking tussen paard en ruiter, gehoorzaamheid, angsten overwinnen, wendbaarheid en de correcte uitvoering tijdens het nemen van de obstakels. Dressuur is en blijft de basis en alle obstakels dienen gereden te worden met de juiste stelling en buiging, takt, rust en ritme. Stal Andijk heet u van harte welkom te komen kijken op zaterdag 1 april op de Dijkweg 275 te Andijk vanaf 9.00 uur!
Redactie: Daniëlle van Bokhoven

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen