dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Workshop bij Wings of Change: wat een belevenis!

In maart hadden wij (de moeder van Hidde en ik) een workshop gekocht bij Wings of Change en maandag 21 oktober was het zover.

We kwamen aan om 13.00 uur en werden opgevangen door Hilco die ons meenam naar de huiskamer voor een kopje koffie of thee. Tijdens de koffie vertelde hij over de doelen van de Stichting: professionele zorg en een zinvolle dagbesteding bieden aan kwetsbare groepen in de samenleving, opvang, huisvesting en revalidatie van roofvogels en uilen, wildlife en conservatie-programma’s en educatie.

Na de koffie gingen we langs een groot aantal vogelverblijven en Hilco vertelde over elke vogel iets bijzonders. Daarnaast was er voor ons natuurlijk alle gelegenheid om vragen te stellen en vooral Hidde maakte hier gretig gebruik van. Vooral de Amerikaanse zeearend vond hij erg interessant. Er zijn zo’n 100 roofvogels en uilen bij Wings of Change die van professionals en vrijwilligers alle zorg krijgen die ze nodig hebben.

Na de rondleiding kwamen we bij een ruimte met borden waarop de namen van de vogels vermeld stonden. Op het bord was te zien welke vogels er al gevoed waren en al gevlogen hadden en welke dieren er nog moesten gaan vliegen. Dat zag er hoopvol voor ons uit.

We kregen een grote leren handschoen aan en Hilco gaf wat voer en één voor één lieten ze de vogels vliegen. Dat ging van klein naar groot: we begonnen met een kleine valk, en via de kerkuil, de Chiliarend en enkele andere vogels landde er uiteindelijk een heuse Amerikaanse zeearend op onze arm!! als je die vogel op je af ziet komen vliegen…… een machtig gevoel. De grootste arend, de Steller zeearend, werd ook gevlogen en ook dit was een prachtig gezicht. Rond 16.15 uur sloten we in de huiskamer af met koffie en gebak.

Mede namens Hidde wil ik iedereen van Wings of Change bedanken voor een prachtige middag.

Dick Verdonschot

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen