woensdag 24 juli 2024
spot_img

Workshop: Dino’s in Hertenkamp Enkhuizen

Donderdag 24 februari gaan we terug in de tijd naar het dinosauriërs tijdperk. Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met de geologische vereniging Amathysta. Erwin Kaspers geeft een korte presentatie over die periode in de ontstaansgeschiedenis van de aarde, waarna we aan de slag gaan met het slijpen en prepareren van de fossielen.Heb je wel eens echte dinotanden, dinoklauwen en dino-eieren gezien? Ook zijn er verschillende dinomodellen te bekijken en wordt er uitgelegd wat dino’s nou eigenlijk precies zijn. Waar en wanneer leefden ze? Wat aten ze? En misschien zijn er nog wel meer interessante vragen te beantwoorden. En je kunt ook zelf aan de slag! Een stukje dinobot  slijpen zodat de mooie botstructuur tevoorschijn komt of een afgietsels maken van dino-fossielen van gips.

Wilde je altijd al een echt dinosaurus bot vinden? En nog sterker … dit (stukje) bot slijpen en prepareren als een souvenir van zo 66 miljoen jaren terug! Dit is geen droom, maar echt! Deze workshop is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar tot 16. Kinderen onder 9 jaar komen met een begeleider/ouder.

De workshop wordt op twee momenten gegeven: van 10:30 -12:00 uur en van 13:00 -14:30 uur. Deelname € 7.50.  Je hebt pas een plaats als je reservering is bevestigd.
Geef je op:reservering@hertenkampenkhuizen.nl Vermeld het tijdstip, het aantal en de leeftijd van de kinderen.  Het adres is: Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen. Kijk voor aanvullende informatie op www.hertenkampenkhuizen.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen