woensdag 17 juli 2024
spot_img

Workshop Walkalong vliegen bij Pegasus in de Klamp

Op 12 januari 2012 zal er van af 13.00 uur ‘s middags indoor gevlogen worden door leden van Pegasus en andere enthousiaste piloten. Om ongeveer 15.00 uur in de middag zal een workshop gegeven worden waarbij kan worden waargenomen hoe op een bijzondere wijze een kleine vliegtuigvleugel door de lucht kan worden bewogen.

Door met behulp van een schuin te houden oppervlak (een stuk karton) achter een mini vliegende vleugel aan te lopen ontstaat een opwaartse luchtstroom waardoor de vleugel in de lucht blijft zweven. Dit vereist wel enige oefening maar na een workshop is er voor iedereen die het wil de mogelijkheid om het zelf ook eens te proberen. Wel van schoenen gebruik maken die geschikt zijn om in de sportzaal te dragen en anders op je sokken lopen. De deelname is gratis en bedoeld voor kinderen.

Verder zal er ook dit seizoen weer volop gevlogen worden met allerhande elektrisch aangedreven modelvliegtuigen, helikopters en drones. Er zullen modellen te zien zijn die kant en klaar in de winkel te koop zijn maar ook modellen welke geheel door de eigenaar zelfgebouwd is.

Om reden van veiligheid willen wij u verzoeken om tijdens het vliegen niet door de sporthal te lopen, let daarbij alstublieft ook op uw kinderen. De elektrische motor van een indoor vliegtuig is wat minder krachtig dan van een outdoor vliegtuig maar kan evengoed lelijke verwondingen veroorzaken.

Data waarop Pegasus indoor vliegt in sporthal De Klamp:
12 januari van 13.00 tot 15.00 uur
2 februari van 13.00 tot 15.00 uur
16 februari van 14.15 tot 16.15 uur
8 maart van 14.15 tot 16.15 uur

Wij danken de beheerders Nico en Marian weer heel hartelijk voor hun gastvrijheid en hopen u allen weer in groten getale te mogen begroeten.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen