woensdag 17 juli 2024
spot_img

Wrap My Bike: Een doel, een droom

Dit was het doel, de droom voor Tim Groot en Renzo Bot van Wrap My Bike uit Medemblik . Om met één van hun producten aanwezig te zijn in de Tour de France. Veel sneller dan verwacht – ruim 1,5 jaar na hun oprichting- is deze droom werkelijkheid geworden.
Het waarom hiervan is eenvoudig uit te leggen. Alle wielrenners hebben een fietscomputer aan het stuur bevestigd. De fietscomputer krijgt een skin (een folie) in allerlei designs. Dat kan zijn de kleur van hun fiets, de kleur van de trui waar men om vraagt.

Start bedrijf
December 2018 startte het idee vanuit een passie voor het wielrennen aan de ene kant -bij Tim uit Bovenkarspel- en een passie voor het wrappen, bij Renzo uit Medemblik. Bij het wrappen worden fietsen voorzien van een nieuw uiterlijk middels een folie. Een techniek die afstamt van de autoreclame en door Wrap My Bike als enige in West-Europa wordt aangeboden voor fietsen. Niet voor niets, dat er dus fietsen passeren uit Spanje, Italië, Duitsland en België. Racefietsen, mountainbikes, maar ook bedrijfsfietsen van bijvoorbeeld Bol.com, Skittles en Mora zijn de bedrijfsdeur in Medemblik al gepasseerd.

Wrappen en skins
De mannen zijn ambitieus, dus alleen bij het wrappen van fietsen blijft het niet. Helmen, fietscomputer, crankstellen en fietstrainers ondervinden ook een make-over. Hiervoor hebben zij zogenaamde ‘skins’ ontwikkeld. Tim legt uit: “Middels de door ons ontwikkelde skins kunnen mensen zelf hun helm, fietscomputer of trainer personaliseren. Met onze video wordt het zelf wrappen ervan erg eenvoudig. Het leuke is dat fietsliefhebbers wereldwijd hun fietsproducten een persoonlijk tintje mee kunnen geven.” Van bestellingen uit Amerika, Australië en zelfs China kijken de mannen dan ook niet meer op.

Tour de France
Met het Amerikaanse Wahoo werkt Wrap My Bike inmiddels nauw samen. Dit is dan ook de reden waardoor renners als Julian Alaphillipe (gele truidrager), Peter Sagan (groene truidrager), Benoit Cosnefroy (leider van de bolletjes-trui) en Sam Bennett (Iers kampioen) rondreden met de skins, ontwikkeld en geproduceerd in Medemblik. Een gevoel van trots is wat hierdoor duidelijk overheerst. Ook is er voldoende nuchterheid om ‘gewoon’ weer over te gaan tot de orde van de dag. Benieuwd naar de ontwikkelingen van de heren uit Medemblik? Op Linkedin en Instagram kan alles op de voet worden gevolgd.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen