donderdag 18 april 2024
spot_img

Yoga Andijk kan weer van start gaan

Deze periode -waarin het coronavirus de wereld rond gaat- heeft ook effect gehad op de Yogaschool van Yvonne Jeltes. “Regels zijn regels en dus moest ik de yogaschool sluiten. Dat is natuurlijk heel jammer, want in yoga vind ik –net als vele anderen- juist de ruimte en rust om beter in balans te komen.” Yvonne kijkt graag naar de mooie kanten van het leven en ziet deze periode vooral als een ‘uitnodiging’, een periode van ‘bezinning’, even verplicht uit de ‘ratrace’ stappen en te ‘kijken hoe het anders kan’.

“Yoga onderdrukt niet, maar helpt je om je energie te veranderen. Door daarna te beredeneren en te benoemen kun je doorgroeien. Het is prettig anderen ook te kunnen helpen en zo is mijn yogaschool ontstaan.” Yvonne geeft al 26 jaar yogales. Ze is blij dat ze haar lessen weer kan starten vanaf 13 juli.

Coronatijd
De opgelegde beperkingen van vrijheid zijn vervelend. De verhalen van mensen die ziek zijn of naasten hebben die getroffen worden door Corona zijn vreselijk. “Maar angst is een samentrekkende energie die door sloomheid en vertraging wordt gekenmerkt . Yoga is juist een uitzettende energie, die maakt dat je actiever wordt, helderder kan nadenken en je ‘zen’ voelt. Daarbij is het is een vorm van bewegen waarbij je je niet in het zweet werkt en die zowel binnen als buiten kan plaatsvinden. Balans vinden is belangrijk, voor iedereen en altijd. Deze periode waarbij iedereen even terug geworpen wordt op zichzelf en de keuzes die gemaakt zijn, vraagt om meer vrouwelijke energie. Even terug naar het gevoel. Wat wil ik echt?”

Hatha-Yoga en Raja-Yoga
Yvonne geeft les in diverse vormen van yoga en meditatie. “De lessen bestaan uit praktische oefeningen. Het delen van theoretische kennis vind ik ook erg belangrijk. Mijn hart ligt bij het doorgeven van de verkregen kennis. ”Een les begint met een korte meditatie in stilte. Na een warming up om het lichaam los te maken doen we verschillende houdingen. Tussendoor is er tijd om te luisteren naar het lichaam en de effecten van de oefeningen te voelen in het lichaam.” Yoga gaat om bewustwording. Tijdens de Raja Yoga lessen gaat Yvonne hier uitgebreid op in. De Hatha Yoga lessen zijn meer gericht op de praktische oefeningen. De 50+ Yoga is er in aangepaste vorm.

Yoga 4 daagse verplaatst
De Yoga-vierdaagse was gepland voor begin juni, maar is verplaatst naar half augustus. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor wie mee zou willen. Herberg ’t Volle Leven in Appelscha is voor de 8e keer de uitvalsbasis. Opgave vooraf is nodig.

Yoga is goed voor u
“Het is een manier van leven. Het maakt het lichaam fitter en uw geest kalmer en ontspannen. Yoga helpt het voorkomen en controleren van gezondheids- en emotionele problemen welke kunnen ontstaan tijdens het leven. Het verrijkt uw zelfkennis en kennis van het lichaam.

De praktijk zit aan de Dijkweg 194/195 te Andijk.

Voor informatie over lestijden en tarieven -als ook meer achtergrond informatie- is op te vinden op de site www.yoga-andijk.nl Via de site kunt u aanmelden voor een proefles of proefmaand.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen