woensdag 24 juli 2024
spot_img

Yogaschool Andijk bestaat 20 jaar

Yogaschool Andijk bestaat momenteel al weer 20 jaar in Andijk.
Een mijlpaal en dit jubileum werd o.a gevierd in Theetuin de Libel te Andijk. Een heerlijk feest met alleen maar blije mensen. Er werd door alle leden een prachtig schilderij aangeboden welke eenheid en liefde symboliseert. Een bijzondere aanwinst in de yogaruimte.

Yvonne Jeltes, de leidster van deze yogaschool geeft echter al 27 jaar les. Eerst in Enkhuizen, maar toen in 2002 verhuisd werd naar Andijk kon in het aangrenzend pand naast het woonhuis praktijk worden gehouden en “Yogaschool Andijk” werd een feit.

In 2006 is Yvonne er vol voor gegaan. Gestopt met haar werk in Heerenveen werden verschillende Yoga activiteiten ontplooid wat nu is uitgezeefd in wat van meet af aan de belangrijkste kern was: de Raja Yoga.
Dit betekent yoga met een deel meditatie, fysieke houdingen en een stuk theorie. Hierin heeft Yvonne een 11 jarige opleiding gehad.
Het is een scholing met een basistraining van 2 jaar, hierna kan een docententraining van 4 jaar worden gevolgd en voor de die-hearts een meesteropleiding van 4 jaar. In deze laatste worden verschillende boeken van Alice A. Bailey behandeld welke op doorgave van “de Tibetaan” zijn verkregen. Raja Yoga is een vorm van yoga wat alles in zich heeft om kennis te vernemen van hoe met al wat zich in het leven aandient omgegaan kan worden. Vanuit rust te blijven handelen en te komen tot de werking van het hart en de intuïtie. Om een indruk te krijgen van wat Raja Yoga zo inhoud wordt ook komend lesseizoen een introductie Raja Yoga gegeven.

Naast Raja Yoga worden er ook Hatha Yoga lessen gegeven. Deze zijn meer gericht op de fysieke houdingen met een geleide meditatie vooraf en een inhoudelijk verhaaltje erna.

Ook de 50+ yoga is al jarenlang een succes. Yvonne is van mening dat bewegen goed is voor een mens en zolang als mogelijk hiermee moet worden doorgegaan. Goed voor de doorbloeding en het opruimen van blokkades. “Gezond ouder worden” is dan ook haar slogan.

Om beter de kunst van meditatie onder de knie te krijgen wordt er wederom een meditatiecursus gegeven. Deze geeft rust in het hart en ruimte in het hoofd en is op zich een van de meest belangrijke aspecten van yoga. Op het einde van elke les wordt er een kopje kruidenthee geschonken met een koekje.

Elk jaar organiseert Yvonne (en nu al weer voor de elfde keer) direct na Pinksteren de Yoga 4-daagse in “Herberg Het Volle Leven” te Appelscha. Met elk jaar een ander thema en in samenwerking met een paar spiritueel geschoolde krachten. Ook dit is elk jaar weer een inspirerend feestje.

Op de vrijdagavond is er sinds 16 jaar een boekbespreking, waarin belangwekkende esoterische boeken worden besproken. Hiervan gaat de opbrengst naar het goede doel van The Style Foundation.

Eric Huysmans uit Breda komt elke 2e zaterdag van de maand, vanaf komende september, een jaar lang, binnen de Yogaschool een cursus Esoterische Astrologie geven. Dit is astrologie van de Ziel.

In de loop van het lesseizoen komt er ook altijd nog wel iemand een lezing geven of een workshop over een spiritueel onderwerp. Er wordt dus heel veel georganiseerd binnen de Yogaschool en er is voor elk wat wils.
Het hoofddoel van alle activiteiten die worden aangeboden is te komen tot vergroting van bewustzijn en ont-wikkeling van je wezen.

Eind augustus wordt weer opgestart met alle lessen.
Is er iets voor je bij, bekijk de bijgaande advertentie of kijk op www.yoga-andijk.nl.
Je wordt graag gezien in een van de lessen in Yogaschool Andijk.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen