maandag 15 juli 2024
spot_img

Yogaschool Andijk

De Yogaschool in Andijk heb ik (Yvonne Jeltes) nu 18 jaar en geef nu zo’n 26 jaar les in verschillende vormen van yoga en het begin hiervan was in Enkhuizen.

Als hoofdzaak is er de Raja Yoga. Dit betekent ‘Koninklijk’ is authentiek zoals het bedoeld was toen het ontwikkeld werd zo’n 2500 jaar geleden en houd eigenlijk alles in wat goed is voor het totaal van de mens.
De mens bestaat nou eenmaal niet uit het stoffelijke alleen. Er is nog een etherisch, emotioneel, mentaal en causaal lichaam waar aan gewerkt kan worden. Daarom is er in de Raja Yoga aandacht hiervoor in de vorm van een meditatie, oefeningen en een stuk theorie. Ook wordt er Hatha yoga gegeven, een onderdeel van Raja Yoga zonder theorie maar met meditatie/visualisatie en fysieke oefeningen. Dan nog de 50+ yoga met aangepaste oefeningen, visualisatie, en mantra zingen (in deze coronatijd houden we het nog even op luisteren). Kort geleden hebben we voor de 8e keer de Yoga 4-daagse gevierd in Appelscha in Herberg Het Volle Leven. Zoals steeds was het een groot succes en heerlijk toeven in de Herberg. Voor het volgend jaar staat er weer een Yoga 4-daagse op het programma en natuurlijk wederom in Appelscha en de Herberg. Het thema zal zijn: ‘De mysteriën van Egypte’ en is direct na Pinksteren van dinsdag 25 mei t/m vrijdag 28 mei. Meer hierover op de website.

De bedoeling van yoga is te komen tot rust en harmonie in jezelf, zodat je beter al wat in je omgeving gebeurt kunt hanteren en bij je Zelf kunt blijven je ware kern. Je minder uit het lood laat slaan met alle gevolgen dan dien. Je komt en blijft in je werkelijke kracht. Dit vereist wel zelfwerkzaamheid.

Het nieuwe lesseizoen is net gestart in de week van 24 augustus, maar je kunt altijd nog instromen in een les. Je kunt een gratis proefles aanvragen voor de Hatha en 50+, of kiezen voor een betaalde proefmaand voor de Raja Yoga. Meer info is te vinden op www.yoga-andijk.nl. Wil je het proberen, dan zie ik je graag dan. Veel liefs, Yvonne.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen