dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Zaterdag 19 november: de Bintangs bij Cultura Plus

De Bintangs is één van de oudste Nederlandse popgroepen. De groep werd in 1961 opgericht door Frank en Arti Kraaijeveld.

De band staat bekend om zijn ruige Rythm & Blues en het rauwe stemgeluid van Frank Kraaijeveld.  Bintangs is nog steeds een enorm energieke band die elke zaal in vuur en vlam zet, springlevend zo gezegd.

Dorpshuis Cultura bestaat inmiddels ruim 70 jaar en hoe mooi is dat om dit achteraf alsnog te vieren met de band die inmiddels ruim 60 jaar bestaat.

De eerste LP ‘Blues on the Ceiling’ werd opgenomen in 1969 en op 22 januari 1983 werd de LP ‘Livetime’ opgenomen in ons eigen Dorpshuis Cultura! We hebben dus beiden iets te vieren en dat gaat dan ook gebeuren op zaterdag 19 november!

De band viert dat met een tournee, een boek (Be Frank) en een nieuwe cd (These Hands).

‘Ridin’ on the L & N’, ‘Mona Lisa’ en ‘Travelling in the USA’ zijn enkele van de vele hits die De Bintangs op hun naam hebben.

Op dit moment bestaat de band uit: Frank Kraaijeveld (bas en zang), Dagomar Jansen (gitaren, zang en mondharp), Marco Nicola (gitaren en zang), Burt van der Meij (drums). De Bintangs zijn onlangs opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame.

Aanvang optreden 21.00 uur / Zaal open 20.30 uur
Entree € 15,= (inclusief ticketkosten) voorverkoop / € 17,50 aan de kassa.
Tickets: www.ticketkantoor.nl/shop/cultura-plus
www.facebook.com/DorpshuisCulturaAndijk
www.cultura-andijk.nl
culturaplus2.0@gmail.com

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen