zondag 23 juni 2024
spot_img

Zaterdag 2 februari twee prachtige voorstellingen op één avond bij Cultura Plus in Andijk

Twee voorstellingen op één avond te beginnen met de dansvoorstelling “Toeval en Keuzes” van Dance Company Joke de Heer uit Enkhuizen.

Hoe sta je in het leven? Durf je vanuit toeval confrontaties aan te gaan? Of ga je op zeker en denk je vooral eerst na over wat je doet? Hoe gaat dat in nieuwe situaties, bij nieuwe ontmoetingen? Sta je open voor elkaar, bepaal jij wat er gebeurt of laat je misschien alles aan de ander over? Durf je elkaar wel te zien?
Toeval en Keuzes bestaat uit twee duetten, waarin de keuzes vastliggen. En één kwartet, waar de dans ter plekke in het hier en nu door toeval wordt bepaald. Geen dans zal hetzelfde zijn, wanneer je beweegt vanuit toeval. Elke dans is identiek, wanneer je beweegt vanuit keuze.
De dansers zijn Carlijn Visser, Phyllis Kneefel en de Andijker dansers Har Stemkens en Henk Smits.

Na de pauze Theater “Op Roet” met de voorstelling “Friends to be”. In deze productie ontmoeten Oost en West elkaar. Ofwel wat gebeurt er als een Syriër een Westerling tegenkomt. Twee acteurs, Nour Mardini en Gerard Venverloo, uit verschillende culturen onderzoeken of zij vrienden kunnen worden. Wat moet er gedeeld worden om elkaar te verstaan. Om te leren. En hoeveel water doe je dan bij de (alcoholvrije) wijn? Ondanks, of juist dankzij, alle verschillen die er zijn, gaan ze de zoektocht aan om te kijken of er vriendschap mogelijk is. Ontroerend, herkenbaar en met de nodige humor. Een voorstelling ook over het stellen van vragen waarvan je niet zeker weet of dat wel mag.

Zaterdag 2 februari in Cultura Andijk. Deur open 19.30 uur.Aanvang: 20.00 uur.
Entree: € 10,= + gratis kopje koffie of thee. Reserveren: Culturaplus2.0@gmail.com

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen