woensdag 19 juni 2024
spot_img

Zaterdag 25 augustus bijzonder evenement bij Schaaklust

Zeker er zijn meisjes en vrouwen die ook schaken, maar ze zijn van oudsher in de minderheid. Bij Schaaklust in Andijk had men in hun 85-jarig bestaan nog nooit een vrouw of meisje als lid. Jammer, want je hoeft voor dit mooie spel echt niet snel, groot of sterk te zijn, de schaakstukken doen het zware werk. Ze gaan dat nu aantonen met de 16-jarige schaakster Robin Duson uit Hoorn!

Spelen op je eigen niveau
Eerst nog even een paar feiten. Om te schaken is een besloten en halfdonker zaaltje niet noodzakelijk. Op een schaakclub zitten niet alleen oudere mannen en studiebollen. Het is niet zo dat je eerst jaren moet studeren. Een schaakclub is niet ongezellig en je mag best wat zeggen. Je speelt altijd partijen op je eigen niveau, dus je kunt als beginner ook winnen.
Op zaterdag 25 augustus wordt de boel eens goed op zijn kop gezet. Goed zichtbaar in de openlucht schaken, op het overdekte terrasgedeelte van Dorpshuis Centrum aan de Middenweg.

Simultaanmiddag
Dit wordt een simultaanmiddag waarbij Robin Duson uit Hoorn de simultaangeefster is. Zij begon met schaken in groep 6. Inmiddels is ze Nederlands kampioen in haar leeftijdsklasse en in oktober neemt ze deel aan het WK jeugd in Griekenland.

Ze speelt deze middag gelijktijdig tegen maar liefst 15 tegenstanders. Dat zijn merendeels de clubleden van Schaaklust, met wellicht een paar bijzondere gasten.

Locale spelers
Bij schaken kan van alles gebeuren en verrassingen zijn nooit uitgesloten. Kom kijken hoe onze locale spelers het hier gaan doen en kom ze aanmoedigen! Oneerlijk, al die clubschakers tegen één meisje die nog maar 5 jaar kan schaken? We zullen zien.

Wilt u dit gratis schaakevenement volgen dan is jong en oud daar welkom. De partijen worden gespeeld tussen ongeveer 14.00 uur en 16.30 uur.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen