maandag 20 mei 2024
spot_img

Zaterdag 25 mei Fusionband “Tristan” bij Club Jazz&Pop in Cultura

De muziek van Tristan kan het beste omschreven worden als “feel-good vintage Acid Jazz music” met de energie, vibe en het geluid van nu, uitgevoerd door een aantal van de beste pop/jazz muzikanten uit Europa.

Funky gitaren, Fender Rhodes met synth sounds en een ritmesectie die al een hele lange tijd samenspeelt: dit alles geeft zangeres Evelyn Kallansee de stevige basis waarop haar prachtige stemgeluid kan schitteren. De muziek voert je direct terug naar die te gekke jaren zeventig sound.
Tristan doet denken aan bands als Tower of Power, Snarky Puppy en klassieke acid jazz acts zoals Incognito en de Brand New Heavies. Bij hen allen draait het om de “high-energy grooves”. De kwaliteit van arrangementen en composities maakt Tristan tot een unieke formatie.

Het debuutalbum ‘Full Power’ dat uitkwam in 2014 ontketende een kettingreactie aan positieve respons, reviews en airplay. Tristan werkte voor dit album onder meer samen met US- soulzanger Heston, saxofonist Nigel Hitchcock en trompettist Randy Brecker.
Zowel ‘Full Power’ en het vervolg ‘2nd Phase’ behaalden de nummer 1 positie in de Engelse UK Soulcharts. Veel (inter-) nationale live en radioshows volgden.
‘Lifestyle’, het derde album van Tristan, is uitgebracht in het voorjaar van 2016 en werd geweldig ontvangen. Mede dankzij dit succes toerde de band o.a. in Japan, Polen, Groot-Brittannië, Duitsland en Roemenië. In 2017 verscheen wereldwijd de CD ‘ Live in Concert’; een live registratie in een grote bezetting.
Een logisch vervolg voor de band is “The Spice of Five”, de inmiddels alweer vijfde CD van Tristan! De wereldwijde release is 5 april 2019. Opgenomen met alleen de ‘5-piece core’ van de band. Puur, persoonlijk, energiek en vol frisse nieuwe composities, maar zonder de Tristan-sound te verliezen. Bovendien bestaat de band in deze bezetting ook nog eens vijf jaar. Genoeg redenen voor een feestje dus!

Line up: Evelyn Kallansee (Vocals), Coen Molenaar (Hammond & Fender Rhodes), Guy Nikkels (Guitar), Frans Vollink (Electric Bass), Sebastiaan Cornelissen (Drums).
Zaterdag 25 mei dus bij Club Jazz&Pop in Cultura. Aanvang: 22.00uur; Deur open 21.00 uur; Entree €7,50; Donateurs/65+ €5,- en ben je jonger dan 25 jaar gratis, neem dan wel je ID mee.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen