dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Zaterdag 28 september Ouderwetse Super Blues van Flavium bij Club Jazz&Pop in Cultura

Bluesformatie Flavium bestaat 50 jaar en brengt daarmee haar 16e album uit.In 1969 werd Flavium in Apeldoorn opgericht door gitarist Anne-Geert Bonder. Samen met (sinds 1973) bassist Eric Bagchus, zanger/harpist Bert Vrieling, Hammondist/pianist Willem Swikker en drummer Tim de Wijk vertegenwoordigen ze nog steeds de Nederblues in binnen- en buitenland.
De Nederlandse Popencyclopedie noemt ze niet voor niets “De meest consistente bluesband van Nederland”.

Vijftien albums en een 20-tal singles verderop heeft Flavium in januari 2019 alweer haar meest recente cd afgerond. De cd “50 years of bluespower” werd opgenomen in de E-sound Studio’s in Weesp en bevat, naast volledig nieuwe versies van  oorspronkelijke songs, ook een aantal “opgewaardeerde” songs van vroegere opnamedata. Eén van de hoogtepunten van deze cd is de nieuw opgenomen track van “Sunnyland Train” door Hans Driesten, de “oer”-vocalist/slide-gitarist en pianist van  Flavium.

Op de avond van 8 maart 2019 presenteerde Flavium haar nieuwe cd tijdens een Jubileum Show in de Gigant in Apeldoorn. Het is zeker een fantastische avond geworden. De in 2015 door Johan Derksen in de Dutch Blues Hall of Fame geplaatste band, trapte op 8 maart eveneens de start van hun intensieve 50 YEAR ANNIVERSARY TOUR af, die tot eind 2019 zal duren. En zaterdag 28 september dus bij Club Jazz&Pop in Cultura Andijk.

Ooit speelden ze als support voor o.a. John Lee Hooker en BB King; tegenwoordig kunnen ze hun sfeervolle live-reputatie als hoofdact makkelijk waar maken. Dus kom op tijd.
Let op! Nieuw seizoen, nieuwe aanvangstijd namelijk 21.00uur.
Deur open 20.00 uur. Entree € 10 en donateurs betalen € 5.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen