zondag 23 juni 2024
spot_img

Zaterdag 9 april FLAVIUM bij Club Jazz&Pop in Cultura

53 jaar geleden, in 1969, richtte Anne Geert Bonder Bluesband Flavium op. Door de decennia heen veroverde de band een prominente plaats in de pop- en blueswereld. In de popencyclopedie wordt Flavium “Nederlands meest consistente bluesband” genoemd. Ondanks wisselende bezettingen bleven gitarist Anne Geert Bonder en, sinds 1973, bassist Eric Bagchus de spil van de band. Toch heeft Anne Geert sinds kort de band verlaten en is gitarist Rob Goedkoop vast lid van de band geworden.
De overige bandleden zijn Bert Vrieling, zang/harmonica, Willem Swikker, hammond/piano, Bouke van Olst , drums.

Flavium debuteerde in 1975 met het album “Bad Luck”, waarna in de jaren daarna nog twaalf lp’s, drie cd’s en diverse singles volgden. De singles
“Nightlife “en “Nobody Knows you when you’re down and out”  behaalden een Top-40 notering.
De band deelde het podium onder meer met BB King, Albert King en Freddie King, John Lee Hooker, Dr. Ross en the Climax Bluesband, maar ook Nederlandse coryfeeën als Eelco Gelling, Jan Akkerman en Pierre van der Linden. Tijdens optredens en tournees in binnen- en buitenland maakte de band zijn live-reputatie meer dan waar en daar is tot nu toe niets aan veranderd want ze gaan nog steeds als een speer.

In 2015 werd Flavium toegelaten tot de “Dutch Blues Hall of Fame” van de Dutch Blues Foundation; een prijs die aan de band werd uitgereikt door bluesliefhebber Johan Derksen.
In 2019 is het 50jarig bestaan groots gevierd op menig podium en festival en de band weet niet van ophouden!
Dus dit is je kans…zorg dat je er bij bent. Zaterdag 9 april bij Club Jazz&Pop in Cultura Andijk. Aanvang 21.00uur en de entree is € 10
Reserveren via de website www.clubjazzenpop.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen