donderdag 13 juni 2024
spot_img

Zeer geslaagde Tulpenwandeltocht 2023

Onder ideale weersomstandigheden heeft IJsclub Andijk op zondag 30 april de Tulpenwandeltocht mogen organiseren. Dat het weer op deze wandelingen invloed heeft, hebben wij als IJsclub Andijk al in eerdere edities mee mogen maken.

Ook de aandacht in de media heeft op deze Tulpenwandeltocht een positieve stempel gedrukt, waarvoor onze dank. Mede door deze aankondigingen kwamen vele wandelaars richting Andijk om er met zijn allen een mooie wandeldag van te maken.

Op pad
Zorgboerderij ‘de Tulp’, gelegen aan de Kleingouw, is voor vele wandelaars ook een aanmoediging gebleken om mee te wandelen. Het was dan ook een prachtig mooi gezicht om die wandelaars te zien vertrekken om hun 7,5 km of 15 km te gaan lopen. Wij -als ijsclub- hebben naar wij dachten enkele veilige routes uitgezet, die wij met borden hebben bewegwijzerd om zo al deze wandelaars een mooie dag te geven. Belangrijker dan wat ook, is dat ze ook de juiste richting lopen.

Lopend kijk je anders
Dat de wandelaars het echt leuk vonden op deze Tulpenwandeltocht, bleek wel uit de opmerkingen bij terugkomst. Vele wandelaars hadden geen idee dat door het dorp lopen, maar ook door de in 1927 gerealiseerd proefpolder, zo mooi kan zijn. We kregen dan ook veel te horen: “Ja, we fietsen wel regelmatig op de dijk, maar lopend door de proefpolder gaan, is met al die vakantiehuisjes wel wat anders. Ook het IJsselmeer met zijn vergezichten is en blijft een mooi spektakel.”

Dank voor alle hulp
We beseffen ons dat er altijd verbeterpunten zijn bij deze Tulpenwandeltocht, maar toch hebben wij ook als organisatie genoten van deze editie 2023.

Dank zijn wij verschuldigd aan de vrijwilligers en natuurlijk zorgboerderij ’de Tulp’, als ook tulpenbroeibedrijf N.Kreuk. Tevens dank aan de Huiskamer aan de Sportlaan en restaurant ’Het Grootslag’ voor al hun inbreng voor deze Tulpenwandeltocht.

Namens IJsclub Andijk

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen