dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Zestigjarig huwelijksjubileum voor bruidspaar van Kampen-Keesman

De uit Westwoud afkomstige Piet van Kampen wist wel wat hij leuk vond. Een ‘boerenmoid’ leek hem wel wat. Toen hij in Andijk een hele rij melkbussen zag staan en daarbij een mooie jongedame waren er snel vlinders in zijn buik. Inmiddels is dat meer dan 60 jaar geleden. Deze jongedame was de Andijkse Jannie Keesman en het stel viert deze maand hun 60 jarig huwelijks jubileum.

‘Ien van de melkboer’
Piet (nu 82) had met Jannie (nu 80) een goede keus gemaakt. Zij bleek echter geen boerendochter, maar een dochter van de melkboer te zijn! De verliefdheid werd liefde en op 20 januari 1960 werd er getrouwd. “We hebben zoveel met elkaar mogen beleven, mooie en ook zware tijden doorstaan. Het verdriet om het overlijden van onze zoon Jeroen dragen we nog steeds met ons mee.”

Andijkers
Jannie is geboren op Andijk en de eerste tijd woonde het jonge stel bij haar ouders in. “Daar werd onze eerste dochter, Annette, geboren in 1960. Later werd er woonruimte gevonden in het kleine huisje achter de boerderij aan ’t Buurtje. Vanaf 1963 woonde het echtpaar in de Marijkestraat, de nieuwbouwwijk in die tijd.” Dochter Sandra werd daar geboren en later ook zoon Jeroen. In 1972 werd er nogmaals binnen de grenzen van Andijk verhuisd, naar de Hoekweg dit keer. Inmiddels zijn ze alweer verhuisd. “We zijn Andijkers en zijn wederom binnen de grenzen van het dorp gebleven. Wat ons betreft het mooiste dorp van Nederland.”

Actief blijven en jong denken
“We zijn echte buiten-mensen. We fietsen graag en rijden regelmatig een rondje van 40-50 kilometer. Ook zijn we echte kampeerders en trekken er graag met de caravan op uit. Door lekker actief te blijven en jong te denken blijf je je ook jong voelen. Tachtigers van nu zijn niet oud, maar het is het nieuwe 70,” lachen ze vrolijk. “We hebben altijd in de kleine kinderen gezeten. Eerst onze eigen kinderen, daarna de rijkdom van vijf kleinkinderen en inmiddels hebben we alweer vijf achterkleinkinderen. Daarbij hebben we elkaar. Dat we dit samen mogen meemaken is de grootste rijkdom.”

Wereldreizen
“We hebben al heel wat van de wereld gezien, we reizen graag. Zuid-Afrika, Kenia en o.a. Costa Rica hebben we bezocht. We zijn gereisd over heel de Balkan en hebben ook heel Noorwegen doorkruist. Nu blijven we wat dichter in de buurt. Nederland is ook heel mooi en er is hier nog genoeg te beleven.”

Feest in Cultura
In ’t dorpshuis Cultura wordt het echtpaar a.s. zondag verwacht. Samen met de familie vieren ze daar op een gezellige manier dit mooie huwelijkse jubileum. Wij wensen ze een bijzonder mooie dag toe, die veel nieuwe herinneringen op mag leveren.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen