maandag 20 mei 2024
spot_img

‘Zit met Pit!’

Is het u ook opgevallen? Er zijn steeds meer jonge kinderen met pijnklachten en/of een slechte houding. De oorzaak is bekend; kinderen bewegen te weinig en zitten te veel. Ze brengen veel tijd door achter een beeldscherm. Soms net zo veel als een volwassene met een kantoorbaan.

Ook op school brengen kinderen steeds meer tijd door achter laptop of tablet. Maar wordt er ook gelet op de houding van de kinderen? Het is daarom geweldig dat diverse scholen binnen de gemeente Medemblik aandacht aan dit zo belangrijke onderwerp gaat besteden met de lessen ‘Zit met Pit!’, super!

De gemeente Medemblik heeft dit via een innovatiesubsidie mogelijk gemaakt voor alle basisscholen binnen de gemeente Medemblik. Het kost de scholen dus niets!
Zit met Pit! is een lesprogramma, gericht op kinderen vanaf groep 5 in de basisschool. Er wordt in 3 (+ 1 herhalingsles in de volgende groep) lessen aandacht besteed aan de zithouding, zowel de ‘gewone’ zithouding alsmede schrijf- en computerhouding. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het belang van blijven bewegen, genoeg pauzeren en wat de oorzaak van pijnklachten kan zijn.

De lessen worden gegeven in de klas, op school, door Caroline Boon, oefentherapeut Mensendieck te Wervershoof. De leerkracht krijgt tips en adviezen om later in de klas mee door te gaan en de ouders worden erbij betrokken door middel van ouderbrieven en huiswerkopdrachtjes die de kinderen thuis kunnen doen. Zo leert het hele gezin er wat van! Voor meer informatie, neem een kijkje op onze website: www.zitmetpit. nl of www.mensendieckwervershoof.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen