maandag 22 april 2024
spot_img

ZO DE LAATSTE TOETSWEEK ZIT EROP VOOR MIJN DOCHTER

Ik mocht haar helpen bij het vak economie. Heerlijk om te doen en dit keer helemaal in mijn straatje. Termen als kosten koper, overdrachtsbelasting, hypotheekrecht en Inkomstenbelasting kon ik haar natuurlijk haarfijn uitleggen en ik heb haar bijgepraat over het erf- en schenkingsrecht. Tegelijkertijd realiseerde ik me dat mij eigenlijk op school nooit is uitgelegd hoe je een en ander met je levenspartner zou kunnen regelen. Zou dat niet ook handig zijn om alle mogelijkheden die er zijn, zoals bijvoorbeeld samenwonen met en zonder een samenlevingsovereenkomst, trouwen, geregistreerd partnerschap en een lat-relatie en de gevolgen van de keuzes op school uitgelegd te krijgen? Ik denk dat dan in ieder geval veel meer mensen een bewuste keuze zouden kunnen maken.

Deze week 2 keer bijna dezelfde vraag gekregen. Wat zijn mijn rechten nu ik na 15-20 jaar samenwonen (terwijl de woning op naam stond van de partner) er achter komt dat de liefde over is? Heb ik alleen recht op mijn koffer met kleren? Wij helpen u graag bij het nadenken over wat het beste bij u en uw partner past en ook verduidelijken wij graag de akte(n) die het mogelijk maakt om het zo goed mogelijk voor elkaar te regelen. Dat doen wij met de aandacht en de zorg die dat vergt. Dus bent u al bezig met het lijstje maken omdat u op vakantie gaat? Misschien toch ook nog de notaris op uw lijstje erbij zetten.

Fijne zomer(vakantie). Sandra Voors

Mantel&Voors Notarissen en Mediators
Andijk 0228-592224/Benningbroek 0229-591264

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen