dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Zomeractiviteiten 2017 voor Senioren in Andijk

Op maandagmiddag 12 juni bracht een 70-tal belangstellenden een bezoek aan de lelietentoonstelling bij Bot Flowerbulbs aan de Cornelis Kuinweg in Andijk. We werden bij ontvangst onthaald door het bedrijf met een kopje koffie en een Petit four. Naast een kleine delegatie van De Omring uit Bovenkarspel was ook onze Koos Dol als fotograaf aanwezig.

Toen iedereen een beetje een plekje had gevonden in de aankomsthal, hield Klaas Burger een verhaal over hoe dat zo allemaal is gekomen met die lelies. In de verre oudheid werd in diverse geschriften al melding gemaakt van de Madonnalelie en wat daar uiteindelijk uit voort is gekomen. Nou, dat konden de bezoekers met eigen ogen aanschouwen.
In de kassen stonden de lelies op z’n mooist te bloeien in allerlei vormen en kleuren. Van hangende bloemen tot omhoogstaande, van dubbele bloemen tot schattige kleine oude soortjes. We werden bijgepraat door deskundigen van het bedrijf en namen ruim de tijd om ook het tuinassortiment van Lily Compagnie te bekijken. Het was al met al zeker de moeite waard.

In de kassen stonden de lelies op hun mooist. Foto’s KD/De Andijker

We willen namens de organisatie van de zomeractiviteiten dan ook nogmaals Bot Flowerbulbs en hun medewerkers bedanken voor hun gastvrij onthaal.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen