dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Zomerbridge

Inmiddels hebben alle bridgeclubs in de omgeving hun wintercompetitie afgesloten. De clubkampioenen zijn bekend en het is tijd voor vakantie zou je zeggen. Maar voor veel bridgers telt dat niet. Ze kunnen zich een week zonder een partijtje bridge niet voorstellen. Daarom is de zomercompetitie bedacht. De spelregels zijn hetzelfde maar de opzet verschilt van de reguliere competitie. Partnerruil is toegestaan maar dan wel op een nette manier.

Het is dus eigenlijk een individuele competitie omdat je niet gekoppeld bent aan een vaste partner. Je kunt je gewoon een kwartier voor aanvang aanmelden aan de zaal met een partner naar eigen keuze. Entree €5,00 per paar. Prijzen worden ´at random´ uitgedeeld of gewoon de eerste plaats. Dat kan variëren. 12 mei begint de zomercompetitie in Sarto Andijk.

De meeste bridgeclubs hanteren deze regels, ook de momenten waarop kan worden gespeeld zijn zo geregeld dat er bijna op iedere avond wel ergens kan worden gespeeld. Je hoeft dus geen lid van een club te zijn om een avond te kunnen spelen. In Andijk is dat op donderdagavond aanvang 19.30 uur. In Bovenkarspel op maandag- en Enkhuizen op dinsdagavond. Bridgeclub Andijk is trouwens een bruisende club die ieder jaar heel veel activiteiten ontplooit. Zo wordt er deze zomer ook een fiets-bridgedrive georganiseerd waarbij een aantal horeca gelegenheden zal worden bezocht, om te bridgen wel te verstaan.

In september wordt een beginnerscursus gegeven in samenwerking met Team Sportservice West-Friesland en een opfris- of verdiepingscursus. In het verleden wel eens gebridged? Iedereen is welkom!

 

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen