maandag 27 mei 2024
spot_img

Zomerfestijn in Wervershoof op 30 juni

Na het zonvergoten succes van vorig jaar gaat het Zomerfestijn op 30 juni in de herhaling. Nu nog ruimer opgezet. Vanaf Molen de Hoop tot aan het Kerkelaantje is er volop gezelligheid in Wervershoof. Meerdere winkeliers openen hun deuren op deze zomerse zondag.

Dit jaar slaan de winkeliers, horeca en de vrijwilligers van Molen de Hoop de handen ineen om het Zomerfestijn nog groter en mooier te maken. Tussen 11.00 en 17.00 is er een grote markt en volop activiteiten voor jong en oud. Van de molen, via de Hoek en het Raadhuisplein langs de Dorpsstraat tot aan het Kerkelaantje.

Slenteren, deelnemen en genieten
Slenter langs de vele kramen, neem een kijkje in een echte brandweerauto, ga spijkerbroekhangen, koop verse aardbeien, vang vissen of ga behangen bij de behangwinkel. Strijk neer op een zonnig terras voor een hapje en een drankje terwijl de kinderen zich vermaken in de attracties op het Raadhuisplein.

Ook kunnen bewoners langs de route op de stoep hun overbodige huisraad verkopen. Verdienen uw spulletjes een tweede leven? Het Zomerfestijn biedt een uitgelezen mogelijkheid.

Hobbymarkt bij de molen
Bij Molen de Hoop staan kramen met onder andere sieraden, breiwerk met spinnenwiel, betonnen tuinbeelden, bestekkunst en keramiek, bloemenkunst en lijsten en decoraties van knopen zoals lampenkappen en schilderijtjes.

Demo’s en workshops
Ontdek de borduurmachine om logo’s en teksten op kleding, handdoeken, slabbetjes e.d. te borduren en een vliegsimulator van Modelvliegclub Pegasus. Of neem deel aan een schilderworkshop.
Er zijn ook gidsen aanwezig voor een interessante rondleiding door de molen. In de Vang en op het terras kunt u terecht voor een kop koffie met taart of een drankje.

Kinderactiviteiten en atttracties
Langs het hele traject is er volop vertier voor kinderen. Activiteiten op de markt en bij diverse winkeliers, attracties op het Raadhuisplein en activiteiten bij de molen zoals het skelteren en ringsteken op het parkeerterrein van De Moel, het maken van anti-wespen parasolletjes, poffertjes bakken en springen op het springkussen.

Kortom: genoeg te doen, te beleven, te zien en te horen op dit Wervershoofse Zomerfestijn. Graag tot ziens op 30 juni!

Namens de organisatie: Rheino’s, Schouten Juwelier, Hèt Café van Wervershoof, Snackerie ’t Zonnetje en Molen de Hoop.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen