maandag 24 juni 2024
spot_img

Zomerreces is niet stilzitten

Dit is de eerste keer dat ik raadslid ben in een gemeente en ik moet toegeven, het bevalt mij goed! Het is een drukke bedoening maar het is ook heel tof om je op deze manier in te kunnen zetten voor je mede inwoners. Naast het raadslidmaatschap werk ik trouwens ook fulltime bij een woningbouwvereniging. Dus hoewel het nu reces is voor de gemeenteraad betekend dit niet dat ik stil zit.

Ook met Hart voor Medemblik blijven wij ons elke dag inzetten voor een beter, mooier en veiliger Medemblik. Dit doen wij onder andere door het stellen van raadsvragen over gevaarlijke situaties. Denk hierbij aan het kruispunt Beldersweg/Middenweg. De gemeente heeft hierbij beterschap beloofd en aangegeven dat het kruispunt, dit najaar nog, wordt heringericht. Goed nieuws! De voorrangssituatie kan erg onduidelijk zijn.

Maar we komen ook met voorstellen voor onze inwoners. Zo heb ik laatst een voorstel ingediend om jongeren en jongvolwassenen uit de gemeente Medemblik voorrang te geven op nieuwbouwwoningen in deze gemeente. Steeds meer gemeenten doen dit al! Helaas stemde de nieuwe coalitie tegen mijn plan. Dit terwijl hetzelfde voorstel in Ede door alle partijen was aangenomen!

Bijzonder teleurstellend maar we gaan niet bij de pakken neerzitten. Nee, juist het tegenovergestelde. Zoals u van ons gewend bent, pakken wij keihard door! Wij blijven komen met voorstellen om de gemeente Medemblik beter, mooier en veiliger te maken.

Mark Hoogewerf
Raadslid Hart voor Medemblik – HvM

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen