maandag 20 mei 2024
spot_img

Zondag 1 mei bij Club Jazz&Pop: Johan Keeman met gitarist Brent Emmerink

Dat de donkere kanten van het leven niet altijd neerslachtig hoeven te zijn, laat Johan Keeman horen met zijn muziek. De geboren West-Fries, waar vaker niet dan wel over emoties gesproken wordt, zingt over de innerlijke strijd die iedereen kent. Over de donkere dagen waarin je je best moet doen om een beetje licht te creëren. Over hoe je iemand leuk vindt, maar niets terug krijgt. En hoe je daar dan toch iets aan hebt.

Keeman is in zijn nummers op zoek naar zijn beste zelf. Hij zoekt de balans tussen licht en donker, tussen meer en genoeg, tussen afstand en liefde. Daarbij schuwt hij niet om risico’s te nemen, want juist dat brengt kansen met zich mee. Al gaat het natuurlijk ook wel eens fout. Met een haast droog stemgeluid neemt Johan Keeman je in zijn oprechte en pure teksten mee in zijn overwegingen en geleerde levenslessen.

Op de eerste dag van de lente in 2019 komt de single ‘Voorjaar’ uit. Mei 2020 is daar de volgende single ‘Nieuwe Dag’. Een EP rond ‘Nieuwe Dag’ wordt uitgesteld wegens de corona crisis. Daardoor was er in de maanden april en mei opeens veel tijd om nieuwe muziek te schrijven en Johan besluit de studio in te duiken om de EP ‘Thuis’ op te nemen. Nummers over thuis en rondom huis, een weerspiegeling van het leven van veel mensen in corona tijd. Terug naar de basis, soms begeleid door alleen akoestisch gitaar, soms meer. ‘Onderweg Naar Huis’ is de eerste single en komt 26 juni uit.

Zondag 1 mei bij Club Jazz&Pop in Cultura Andijk. Aanvang 15.00 uur. Entree € 10

Reserveren via website:
www.clubjazzenpop.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen