maandag 24 juni 2024
spot_img

Zondag 2 februari: MTB Vooroevertocht

Na de afgelastingen van de Vooroevertochten in 2019 heeft de Stichting Wielerevenementen West-Friesland (SWW) op zondag 2 februari 2020 wederom een MTB Vooroevertocht op de agenda staan. Hoewel het ook de afgelopen periode nog regelmatig heeft geregend, hoopt SWW dat de tocht zondag 2 februari gewoon door kan gaan. Houdt voor de zekerheid www.mtbwervershoof.nl of de Facebookpagina ‘MTB Wervershoof’ goed in de gaten voor de laatste informatie.

Het parcours
Vanaf de start tussen 09:00 en 09:30 uur bij de kantine van VVW vertrekken de deelnemers met een lus langs Hauwert en Het Egboetswater richting de Groote Vliet. De deelnemers rijden richting Medemblik, om Kasteel Radboud heen in de richting van het Regatta Center. Over een schelpenpad vervolgen zij de route naar Onderdijk, waar zij langs de koek en zopie met o.a. krentenbollen van Bakker Swart uit Wervershoof komen. Over de dijk vervolgt het parcours richting De Vooroever. Bij de Kagerdijk splitst het parcours zich; de deelnemers aan de 30 kilometertocht gaan terug richting de kantine van VVW, bij de 40 kilometertocht rijdt men langs de kom en fietst men over het strandje richting de Koopmanspolder. Aangekomen bij de jachthaven van Andijk rijden de deelnemers over het fietspad op de dijk langs de Dijkweg en de Kagerbos terug naar de finish bij de kantine van VVW.
De kantine van VVW is open; hier kan onder andere koffie, thee of een broodje worden gekocht.

Noord-Hollandse MTB-tochten
Stichting Wielerevenementen West-Friesland werkt samen met MTB Noord-Holland. MTB Noord-Holland organiseert dit seizoen 13 MTB-tochten. Een deelnemer die stempels voor deelname aan minimaal 6 van deze tochten op zijn/haar stempelverzamelkaart heeft staan maakt kans op een Storm-Nalu strandbike. Na de laatste tocht op 9 februari 2020 wordt de gelukkige uit de ingeleverde stempelkaarten getrokken.

Praktische informatie
Inschrijven voor de Vooroevertocht kan op 2 februari vanaf 08:30 uur bij de kantine van VVW, Theo Koomenlaan 7 te Wervershoof. De start is vanaf deze locatie tussen 09:00 en 09:30 uur.
De inschrijfkosten zijn voor 7 euro voor niet NTFU/KNWU-leden, 6 euro voor NTFU/KNWU-leden op vertoon van een lidmaatschapskaart (TFK/licentie) en 2 euro voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar onder begeleiding van een volwassene. Het verzoek van de organisatie is om zoveel mogelijk gepast te betalen.
NFTU/KNWU-leden kunnen bij het inschrijven gebruik maken van ‘Scan & Go’. De barcode op de lidmaatschapspas wordt gescand waardoor het niet nodig is om een inschrijfformulier in te vullen.
Let op: een valhelm is verplicht bij deelname aan de toertocht. Niet NTFU-leden zijn niet verzekerd voor schade, zij kunnen vooraf via de website van de NTFU een dagverzekering afsluiten.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen