woensdag 24 april 2024
spot_img

Zondag 23 oktober: Elsa Birgitta Bekman en Jade Welling bij Club Jazz&Pop

Elsa Birgitta Bekman is een Nederlandse zangeres, songwriter, multi-instrumentalist en videoclipregisseuse met Franse en Zweedse roots. Ze is geboren in een dorpje vlakbij Hoorn. Een groot deel van haar tijd bracht ze vroeger door bij familie in Frankrijk en Zweden. Daar ontwikkelde ze, net als haar ouders, een grote liefde voor de natuur.Tot het moment dat ze naar school moest sprak ze alleen Frans, de taal van haar moeder. Haar ouders spraken onderling Engels en deze mengelmoes zorgde ervoor dat Elsa een fascinatie ontwikkelde voor taal, zowel gesproken als geschreven.

Haar jeugd was verder gevuld met muziek. Door de brede smaak van haar ouders groeide ze op met klassieke muziek maar ook met Ierse folk, new age, electronische muziek maar ook Edith Piaf, Jacques Brel, Kate Bush en Supertramp. Dit alles is terug te horen in haar eigen composities.
Nostalgie, escapisme, romantiek en melancholie zijn de terugkerende thema’s in haar muziek. Haar verhalende en filmische videoclips sluiten hierbij nauw aan. Na haar succesvol ontvangen debuut album ‘Once In My Life’ (V2 Records, 2020) heeft Elsa Birgitta Bekman zich gestort op het schrijven van nieuwe liedjes voor haar tweede album.
Zondagmiddag 23 oktober wil zij een aantal van deze songs alvast delen met haar publiek.
Ook ouder werk zal ten gehore worden gebracht. Haar unieke muziek en presentatie zullen u wederom meevoeren naar een imaginaire wereld, vol heimwee, melancholie en escapisme. Zij wordt daarin bijgestaan door haar vaste muziekvriendin Jade Welling op viool. Als zangeres van de bekende band The Tibbs heeft zij indruk gemaakt bij een groot publiek. Inmiddels zijn er nieuwe bewonderaars bij gekomen en 23 oktober worden dat er alleen maar meer!

Aanvang: 15.00 uur Deur open 14.30uur
Entree: € 10

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen