maandag 20 mei 2024
spot_img

Zondag 27 mei: Wielerronde van Wervershoof

Zondag 27 mei organiseert de Stichting Wielerevenementen West-Friesland (SWW) de Wielerronde van Wervershoof. Ook dit jaar zal de dag weer een gevarieerd programma omvatten, waarbij de Dames voor het eerst op het grote parcours de strijd met elkaar aan zullen gaan.

Het programma
Het programma gaat om 10:00 uur van start met de Sportklasse heren. Het startschot zal worden gegeven door ronde miss Josien van der Wal. De heren zullen 60 kilometer over de befaamde Omloop van Wervershoof afleggen. Het parcours is als volgt: Raiffeisenlaan, Dorpsstraat, De Hoek, Zijdwerk, Molenweg, Parallelweg, Vok Koomenweg, Europasingel en weer de Raiffeisenlaan op. Deelnemers uit Wervershoof en omliggende dorpen zijn onder andere: Lennart Aker, Chris Ruiter, Jaap Dudink, Robin Schweigl, Richard Koorn en Edwin Sierkstra. Zal Arjen Bos weer aan de start verschijnen om na zijn overwinningen in 2016 en 2017 dit jaar zijn titel te prolongeren?

Om 11:45 uur starten de Dames met een afstand van 60 kilometer over de Omloop; een voor hen unieke kans om de strijd met elkaar aan te gaan op het lange parcours. Bij de dames zullen onder andere Maartje de Boer uit Hoogwoud en Pernilla van Rozelaar uit Medemblik aan de start verschijnen.

Na de huldiging van de Dames gaat het programma om 13:30 uur verder met de Elite heren. Zij zullen 120 kilometer afleggen over het grote parcours. Hier gaan onder andere Ruud Appelman (Grootebroek), Tim Groot (Bovenkarspel), Jeroen Koorn (Hoogkarspel), Bart Mol (Wognum) en Robbert-Jan Mol (Nibbixwoud) van start. Rond 16:30 uur mag de winnaar de bloemen in ontvangst nemen van de ronde miss.
De dag eindigt met de Univé Grand Prix van Medemblik. Om 16:45 uur kunnen alle geïnteresseerden uit de gemeente Medemblik (zonder KNWU-licentie) de strijd met elkaar aangaan over een afstand van 50 kilometer op het korte parcours. Het parcours van dit criterium bestaat uit; Raiffeisenlaan, Dorpsstraat, De Hoek, Simon Koopmanstraat, Europasingel en weer de Raiffeisenlaan. Deelname kost 10 euro, waarna deelnemers verzekerd zijn voor lichamelijk letsel.
SWW nodigt eenieder uit om de deelnemers aan te moedigen en te komen genieten van de gezelligheid langs het parcours.

Praktische informatie
Vanaf 09:00 uur kunnen deelnemers zich inschrijven en omkleden bij Sport- en Wellnesscenter De Dars, Europasingel 114-116 te Wervershoof.

Tot slot
De wielerronde kan niet plaatsvinden zonder de inzet en het enthousiasme van alle betrokken vrijwilligers en de financiële bijdrage van sponsors. SWW wil dan ook alle vrijwilligers en sponsors hartelijk bedanken.
De organisatie wil bewoners die aan het parcours wonen, vragen de vlag uit te hangen. Informatie over eventueel beperkt toegankelijke wegen vinden deze bewoners in de brief die zij een dezer dagen hebben ontvangen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen