maandag 24 juni 2024
spot_img

Zondag 28 oktober: 1e MTB Vooroevertocht van het seizoen 2018-2019

De Stichting Wielerevenementen West-Friesland organiseert zondag 28 oktober de eerste MTB Vooroevertocht van het seizoen. Gezien het mooie weer van de afgelopen weken heeft de organisatie deze keer de kans een parcours uit te zetten waarbij geasfalteerde paden zoveel mogelijk worden vermeden. Het veelzijdige parcours in de omgeving van Wervershoof bestaat vooral uit veengrond, West-Friese klei, schelpenpaden en zand.

Het parcours
Vanaf de start tussen 09:00 en 09:30 uur bij de kantine van VVW vertrekken de deelnemers over de Kagerbos richting Andijk. Ze rijden richting de jachthaven van Andijk en vervolgens om Proefpolder heen, dan rijden ze over het strandje bij de Koopmanspolder richting de kom. Het parcours vervolgt over de dijk achter Onderdijk langs richting het Nesbos. Ter hoogte van Strandpaviljoen De Zoete Zee keren de deelnemers, waarna zij langs de koek en zopie met krentenbollen van Bakker Swart uit Wervershoof komen. De deelnemers rijden vervolgens achter De Vliet langs in de richting van VVW om daar te finishen voor de ronde van 28 kilometer of om het fantastische parcours nogmaals af te leggen en daarmee in totaal 56 kilometer te fietsen.
Na afloop van de tocht is er gelegenheid om bij VVW de fietsen af te laten spuiten en te douchen. De kantine van VVW is open; hier kan onder andere koffie, thee of een broodje worden gekocht.

Noord-Hollandse MTB-tochten
Stichting Wielerevenementen West-Friesland werkt samen met MTB Noord-Holland. MTB Noord-Holland organiseert dit seizoen 15 MTB-tochten. Een deelnemer die stempels voor deelname aan minimaal 6 van deze tochten op zijn/haar stempelverzamelkaart heeft staan maakt kans op een Storm-Nalu strandbike. Na de laatste tocht op 10 februari 2019 wordt de gelukkige uit de ingeleverde stempelkaarten getrokken.

Praktische informatie
Inschrijven voor de Vooroevertocht kan op 28 oktober vanaf 08:30 uur bij de (tijdelijke) kantine van VVW, Theo Koomenlaan 7 te Wervershoof. De start is vanaf deze locatie tussen 09:00 en 09:30 uur. Denkt u aan het terugzetten van de klok in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 oktober?
De inschrijfkosten zijn voor iedereen 6 euro (ook voor NTFU/KNWU-leden), het verzoek van de organisatie is om zoveel mogelijk gepast te betalen.

Let op: een valhelm is verplicht bij deelname aan de toertocht. Niet NTFU-leden zijn niet verzekerd voor schade, zij kunnen vooraf via de website van de NTFU een dagverzekering afsluiten.
Kijk voor meer informatie op: www.mtbwervershoof.nl of op de Facebookpagina ‘MTB Wervershoof’.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen