dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Zondag 4 februari in Cultura: JAVA & WEBSTER

“JAVA|WEBSTER” is de naam van een nieuw album dat geschreven en geproduceerd is door Erwin Java en Sean Webster. Dit samenwerkingsverband is ontstaan nadat de 2 musici met elkaar klikten tijdens hun medewerking aan de theatervoorstelling “The sound of the Blues & Americana”. Omdat deze tour vanwege de covid-epidemie een paar keer door lockdowns werd geteisterd besloten Java en Webster die periodes nuttig te gebruiken en sloegen aan het schrijven van nieuwe, eigen nummers.
Teksten en muziek op “Java| Webster” zijn dan ook van beiden afkomstig en natuurlijk is de “blues” de rode draad. Het album bevat 10 nummers variërend in stijl van blues, ballads, rock en soul. Kenmerkend zijn Websters gruizige, doorleefde stemgeluid en de bluesy gitaarpartijen.
Verwachte releasedatum is januari 2024 aansluitend gevolgd door een promotie-tour.

Over Erwin Java:
Gitarist Erwin Java (1956) heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van onder andere White Honey, Herman Brood’s Wild Romance, King of the World en maar liefst 25 jaar van Cuby & the Blizzards. Vanaf 2015 tot en met 2022 was hij daarnaast ook de rode draad in de theatervoorstellingen van Johan Derksen. Java is in zijn lange loopbaan regelmatig op de Nederlandse TV te zien en te zien geweest.

Over Sean Webster:
De uit Sheffield afkomstige vocalist/gitarist Sean Webster (1976) is gezegend met een karakteristieke rauwe stem en heeft een patent op melodieus, bluesy gitaarspel. Hij heeft in zijn loopbaan zowel in Europa als in de VS getourd. Zo verscheen hij onder meer op televisie in Austin (Texas) en deed diverse live-sessies voor de BBC Radio 2. In Nederland verscheen hij ( met Erwin Java’s Travel Party) regelmatig in de TV-show Veronica Inside, was hij finalist in de talentenshow We Want More (2021) en finalist in de talentenshow Talent Scouts (2023). Tot dusver bracht Webster 7 albums uit en heeft de liefde hem in 2012 naar zijn huidige woonplaats Giethoorn gebracht.
Aanvang: 15.00 uur, deur open: 14.00 uur. Entree: € 20,= v.v.k. Deur: € 22,50
Tickets www.clubjazzenpop.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen