maandag 26 februari 2024
spot_img

Zondagmiddag 28 november “Zwervend Hart” van Nadja Filtzer bij Club Jazz&Pop in Cultura

Een muzikale wereldreis met Nadja Filtzer
In ‘Mijn Zwervend Hart’ neemt Nadja het publiek mee op de wereldreis die haar Joodse voorouders maakten van Oekraïne, via Parijs, Le Havre en New York naar Mexico – op de vlucht voor de progroms van Stalin. Nergens geaccepteerd trokken ze steeds weer verder, op zoek naar een plek om te (over)leven.
Eigen composities en teksten worden afgewisseld met Jiddische Klezmer, Amerikaanse Jazz, en Russische & Latijns Amerikaanse volksmuziek. Projectie van schilderijen van haar vader, kunstenaar Luis Filtzer, foto’s van haar opa, fotograaf Dirk de Herder en filmbeelden van haar zus Irina maken het verhaal compleet.

Nadja brengt haar kleurrijke familiegeschiedenis tot leven in gespeelde en gezongen scenes. Ze kruipt in de huid van haar opa, gaat te rade bij haar oma, ervaart hoe het was om op de vlucht te zijn, steeds weer weggestuurd te worden en hoe moeilijk het is om ergens te aarden.
Het volgen van haar familiegeschiedenis brengt haar naar het heden, waarin vluchtelingen nog steeds weggestuurd worden. Zo is ‘Mijn Zwervend Hart’ niet alleen een autobiografische ontdekkingsreis, maar ook een universele geschiedenis, die zich steeds herhaalt.
Met zelfrelativering en humor laat Nadja zien hoe ze zich bevrijdt van familiepatronen en trauma’s, dromend van een betere wereld, waarin mensen nooit meer hoeven te vluchten.
Nadja Filtzer wordt begeleid door Leo Bouwmeester piano, Gert Wantenaar accordeonist en Harm Wijntjes bassist
Aanvang: 15.00 uur; deur open 14.00 uur, Entree: € 10

Vorig artikel
Volgend artikel

Meest gelezen laatste 7 dagen