maandag 22 april 2024
spot_img

Zondagmiddag 5 september Schrijverscafé bij Cultura Plus

Hoera, we zijn er weer met een schrijverscafé in Cultura. Deze middag ontvangen wij Bart Lankester, de schrijver van de biografie over Loes Hamel (Blokker).
Historicus, journalist en schrijver Bart Lankester dook diep in het leven van Loes Hamel (1938-1974).

Hij sprak tientallen nog levende bekende Nederlanders en vrienden uit haar tijd. Van haar familie kreeg hij brieven, aantekeningen, plakboeken en persoonlijke notities waaruit hij vrijelijk mocht citeren. Dat resulteerde in een boeiende biografie over een Andijks meisje dat als verpleegster terecht kwam in Amsterdam, ontdekt werd als fotomodel en trouwde met de acteur Jules Hamel.
Zij maakte als mannequin furore in binnen en buitenland. Door Ramses Shaffy werd ze gevraagd voor Shaffy Chantant en ontwikkelde zij zich tot podiumdiva en televisiepersoonlijkheid.

Vanaf 1967 koos zij voor de anonimiteit en leefde met haar nieuwe partner een hippiebestaan in het verre oosten en keerde terug naar Andijk.
Een verhaal dat tot de verbeelding spreekt, kortom een boeiende middag in Cultura op zondagmiddag 5 september van 15.00 – 17.00 uur. Er zullen ook filmbeelden vertoond worden en de schrijver verkoopt en signeert zijn boek na afloop. Toegang inclusief een kopje koffie of thee € 10,00. De zaal is open vanaf half 3.
Toegang is alleen mogelijk na reservering op het volgende emailadres: CulturaPlus2.0@gmail.com.

 

 

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen