maandag 20 mei 2024
spot_img

Zwaarden en wapenschilden in Basisschool De Bangert

In een door de decoratie-ouders prachtig Middeleeuws aangeklede school trok Ridder Leo op zijn stokpaard de weide wereld in.
Het werd een sfeervolle openingvoorstelling van t schoolproject “De Middeleeuwen”, waarin de leerkrachten allemaal een belangrijk personage uit de die tijd speelden.
Leo moest van zijn ouders met zijn schild en zwaard de vijanden te lijf. Want dat is wat ridders deden: vechten om kasteel en bewoners te beschermen. Maar Leo hield veel meer van lezen en dus gaf hij zijn mogelijke vijanden een boek….
En dat hielp: Heilige Bonefatius, een verdrietige jonkvrouw, een hekserig kruidenvrouwtje, Floris V en Grutte Pier hoefden hun wapens niet op te pakken. Leo gaf ze allemaal iets te lezen over henzelf en dus had hij geen kind aan ze.
Samen zongen ze nog een mooi lied, waarin al allerlei wetenswaardigheden over het project verstopt zaten. De komende weken komen alle groepen meer te weten over het leven in die tijd.
Natuurlijk horen daar ook interessante excursies bij en het zelf maken van een presentatie voor de afsluiting op dinsdag 24 april.
U bent hierbij van harte welkom tussen 15.15 en 16.00 uur.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen