maandag 4 maart 2024
spot_img

Zwemmen

Zwembad De Zeehoek is straks niet meer. Eind 2022 was al duidelijk dat er niet genoeg geld beschikbaar was om zwembad De Zeehoek structureel en op een veilige manier open te houden. De verwachting was dat het zwembad pas zou sluiten in 2024/2025. Het sluiten van het zwembad komt dus eerder dan verwacht.

In ons coalitieakkoord uit 2022 hebben wij al opgenomen dat (mocht de renovatie van het overdekte zwembad financieel niet haalbaar zijn), wij dan graag voor een overdekt doelgroepen zwembad willen gaan.

Aan deze uitgangspunten uit dit akkoord gaan wij als GemeenteBelangen samen met de andere coalitiepartijen CDA, MORGEN! en D66 daarom nu nader invulling geven. Dit doen wij door de eerstkomende raadsvergadering op 20 april met een verstrekkende motie te komen.

In deze motie geven we het college de volgende richting mee:

– Het college krijgt opdracht om de gronden aan de Westrand daadwerkelijk aan te kopen om daar een nieuw doelgroepenbad te realiseren.

– De opbrengst van de huidige gronden van het Zeehoekterrein voor woningbouw reserveren we om toekomstig onderhoud aan het nieuwe zwembad te kunnen betalen.

– Ook de beschikbare subsidie die de gemeente Medemblik de komende periode niet hoeft uit te geven door sluiting van het zwembad reserveren we voor toekomstig onderhoud.

– Een doelgroepenbad te realiseren op basis van het huidige subsidiebedrag dat in de begroting is opgenomen (daar komt nog een indexering bovenop). Of een aangepast voorstel te doen om het beoogde doelgroepenbad te realiseren.

– Het zwembad krijgt een gemeentelijk of zelfs regionaal karakter door ook te voorzien in het bedienen van specifieke doelgroepen, zoals ouderen, mensen met en medische indicatie of zorgbehoevenden.

– Het zwembad voldoet aan alle moderne eisen en is energiezuinig of mogelijk energieneutraal.

De coalitiepartijen geven hiermee een opdracht aan het college om zo snel mogelijk te komen tot een nieuw en modern zwembad te komen, voor de hele gemeente.

Yvonne Buwalda
GemeenteBelangen

- Advertisment -spot_img

Meest gelezen laatste 7 dagen